Efrîn’de kaçırılan şehit cenazeleri nereye götürüldü?

Efrîn Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Fewzî Mistefa, Efrîn’den Türk devleti tarafından kaçırılan şehit cenazelerinin nereye götürüldüğünü sordu. Mistefa işlenen bu suça karşı uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

İşgal saldırıları sırasında YPG-YPG savaşçıları ve sivillerin defnedildiği Avesta Mezarlığı kısa bir süre önce tahrip edilmiş ve Türk devleti tarafından “infaz edilen sivillere ait toplu mezar” şeklinde manipüle edilmişti. Ancak kısa sürede Efrînli yetkililer ve görüntülerle bu iddia yalanlanmıştı.

Efrîn Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Fewzî Mistefa, uluslararası topluma çağrıda bulunarak, şehitlerin nereye defnedildiklerinin tespit edilmesini istedi.

Fewzi Mistefa, şunları ifade etti.

“Efrîn Şehit Aileleri Meclisi olarak uluslararası hukuk örgütlerine çağrımız bu konuda görevlendireceği komiteleri Efrîn’e göndererek şehitlerimizin yerini tespit etmesi ve bu konuda kamuoyuna tatmin edici açıklama yapmasıdır. Bazı görgü tanıkları şehitlerimizin cenazelerinin Şera’da bulunan Henan Ziyareti Mezarlığı’na defnedildiğini söylüyor. Türk devletinin şehitlerimizin cenazelerine olan saygısızlıklarını biliyoruz. Daha önce Şera’nın Metina köyünde bulunan Şehit Refiq Şehitliği askeri üsse, Efrîn merkezdeki Şehit Avesta Xabûr Şehitliği’ni hayvan pazarına dönüştürmüştü. Qaziqlî Dağı’nda bulunan Şehit Seydo Şehitliği’ni de tahrip etmişlerdi. Bu nedenle şehitlerimizin nerede olduğunu bilmek istiyoruz. Bu konuda BM’nin harekete geçmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.