Efrîn’de şehit düşen MLKP savaşçıları törenle anıldı

Efrîn direnişi sırasında hayatını kaybeden MLKP savaşçıları Sedat Akyüz, Ruhat Aşkara ve Erdal Demirhan, Rojava Şehit Alişer Deniz Tugayı’nda düzenlenen askeri bir törenle anıldı.

Üç savaşçı için düzenlenen anma töreninde Efrîn’in işgalci güçlerden temizleneceği vurgusu yapılırken, Efrin’in özgürleştirilmesinin “onur ve özgürlük şehitlerine armağan edileceği” mesajı verildi.

Askeri törende söz alan MLKP KKÖ komutanı Viyan İsyan, bu savaşta hayatını kaybeden devrimcileri anarak, “Şehitlerimiz özgürlük meşalesini yükseklere kaldırdılar ve direngenliklerini bizlere devrettiler’’ dedi.

Viyan İsyan, “Efrîn kuşatmasında fedai duruşlarıyla örnek olan şehitlerimiz, işgalcilere karşı Rojava’nın özgür bir gelecek ısrarının cevabıdır. Direnişimiz sömürgeciliğe ve faşizme karşı Efrîn halkının özgürlük isteğiyle bilenirken, Rojava devriminin öz gücünün büyüklüğünü göstermiştir” diye ekledi.

Şehitlerin mirasını yerine getireceklerini kaydeden İsyan, Efrîn’in özgürlüğü için mücadele etmekten vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Anma etkinliğinde söz alan Şehit Alişer Deniz Tugayı komutanı Alişer Serêkaniyê, “Efrîn işgaliyle faşist Türk devleti Rojava devriminin baş düşmanı olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir” dedi.

Serêkaniyê şöyle devam etti: “İşgalin ilk anından itibaren Rojava halkı ve direniş güçleri Efrîn’i savundu ve işgalci güçlere geçit vermeyeceklerini ilan etmiş oldular. Rojava’nın geleceği için Efrîn’i direniş üssüne çeviren yoldaşlarımız hayatlarını Efrin’in savunmasına adadılar.”

MLKP savaşçılarının, YPG ,YPJ ve QSD güçleriyle Efrîn savaşında omuz omuza savaştıklarını hatırlatan eden Serêkaniyê, “Efrîn’de mücadele kararlılıklarıyla bayraklaşan şehitlerin devamcısı olacaklarını” ifade etti.

Serêkaniyê son olarak, “Ne pahasına olursa olsun Efrîn faşist Türk devleti ve çetelerinden sökülüp alınacaktır” dedi.