Efrîn'de şehit düşen savaşçının kimliği açıklandı

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Zinar Efrîn adlı savaşçının 2 Ekim’de geçirdiği kalp krizi nedeniyle şehit düştüğünü açıkladı.

HRE açıklamasında şunlar belirtildi::

“Efrînli yoldaşımız Zinar, Kürtlük değerlerine bağlı bir şekilde büyüdü. Ailesi ve çevresinin yurtseverliği Zinar yoldaşımızda büyük etki yarattı. Efrîn Çağın Direnişi savaşçılarından Zinar yoldaş, özgürlük için yüreğindeki insanları etkisi altına alan Rojava Devrimi’nin rüzgarından etkilendi. Gençlik ruhuyla devrimci çalışmalara katıldı, karanlık günler ve en zorlu süreçlerde geri adım atmayarak ön saflarda yerini aldı. Halkına karşı sorumluluklarını ve ülkesini korumanın yurtsever görevlerini zamanında yerine getirdi. Her zaman halkının acısını hissetti ve işgal altındaki Efrîn’in özgürleştirilmesi için her zaman hazırdı. Fakat büyük kalbi daha fazla direnemedi.

Yoldaşlarımızı bedenen kaybetmiş olsak da onları kalbimize yaslayarak özgürlük yürüyüşümüze devam ediyoruz. Zinar’ın yoldaşları ve takipçileri olarak tüm kahraman şehitlerimizin hayallerinin yerine getirme kararlılığına bağlıyız. Zafer sözümüzdür. Şehidimizin ailesine ve tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz.”

ŞEHİDİN KİMLİK BİLGİLERİ

Şehidin kimlik bilgileri şöyle:

Kod adı: Zinar Efrîn

Adı ve soyadı: Zanyar Xelîl

Anne adı: Fidan

Baba adı: İsmet

Şehadet tarihi: 2 Ekim 2022"