Efrîn’deki aşiretlerden Türk ordusuna karşı çağrı

Efrîn bölgesindeki aşiretlerin kanaat önderleri, işgalci Türk ordusuna karşı aşiretleri, şahsiyetleri ve halkları direnişe çağırdı.

Efrîn bölgesindeki Kürt ve Arap aşiretlerinin kanaat önderleri ve şeyhleri, işgalci Türk devletinin bölgeye dönük saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

Suriye Demokratik Ulusal Birlik Partisi’nin Şehba kantonunun Fafîn ilçesindeki merkezi önünde bir araya gelindi. Açıklamayı şeyhler ve kanaat önderleri adına Ekrem Bekir okudu.

'TÜM ONURLU ŞAHSİYET VE AŞİRETLER TÜRK DEVLETİNE KARŞI DURMALI'

Suriyeli bütün onurlu şahsiyetler ve aşiretlere, işgalci Türk ordusuna karşı durma çağrısının yapıldığı açıklamada, "Bu saldırılar, topraklarımızın bir kısmını daha işgal etmek ve bölgede fitne çıkarmak amacıyla yapılıyor" diye belirtildi.

Açıklamada, Türk devletinin Suriye’de sürdürdüğü Türkleştirme ve demografik yapının değiştirilmesi politikalarına karşı herkese Efrîn’deki aşiretleri destekleme çağrısı da yapıldı.

Açıklamada, ilgili taraflar ve garantör devletlerin de sorumluluklarını yerine getirmesi istenirken, bölge halklarının da birlik olması gerektiği vurgulandı.