Efrîn'deki insanlık suçları kınandı

Türk devletinin Efrîn'deki insanlık suçları protesto edildi.

ŞEHBA
Şehba Kantonu’na bağlı Ehdas ilçesinde bulunan Êzidî Kadın Birliği Merkezi önünde toplanan Êzidî Kadın Birliği üyeleri, işgalci Türk devletinin Efrîn’de halka yönelik suçlarını protesto etti.
Açıklama, Êzidî Kadın Birliği Koordinasyonu üyesi Meryem Cindo tarafından Arapça, Orîvan Menan tarafından da Kürtçe okundu.
Açıklamada şu mesajlar verildi:
“Kadınlar tarihin başlangıcından bu yana toplumun inşasında ve insanlık değerlerini korumada önemli bir rol oynamıştır. Ancak erkek egemen zihniyetin ortaya çıkmasıyla birlikte kadının özgürlüğü elinden alınmış, yaşamın tüm alanlarından uzaklaştırılmıştır.
İşgalci Türk devleti Efrîn’i işgal ettiği günden bu yana katliam, kaçırılma, talan ve demografik yapıyı değiştirme politikaları yürütüyor. Türk devletinin kirli uygulamaları nedeniyle Efrîn çeteler ve ajanların yaşadığı bir yer haline geldi.
Efrînli kadınlar dünya kadınlarının iradesini temsil ediyor. Efrînli kadınlara yönelik işlenen suçlar insanlığın ayıbıdır. Türk devleti özgürlük ve demokrasi isteyenlerin iradesini hedef alıyor ve eşitliği ret ediyor. Son olarak adil yargılanma talebiyle başladığı açlık grevinin 238’inci gününde yaşamını yitiren Ebru Timtik, Türk devletinin vahşi politikalarının kurbanı oldu.
Êzidî Kadınları Birliği olarak uluslararası kamuoyunu,  insan hakları örgütlerini işgalci Türk devletinin Kürt bölgelerine yönelik suçlarına karşı ahlaki görevlerini yerine getirmeye çağırıyoruz.”

KONGREYA STAR'DAN ULUSLARARASI KURUMLARA ÇAĞRI

Kongreya Star Efrîn Kantonu Koordinasyonu, işgal edilen bölgelerde kadın ve çocuklara dönük işlenen suçlarına karşı basın açıklaması düzenledi.
Eyleme Kongreya Star üyeleri ve Şehba Kantonu’ndaki kurumların temsilcileri de katıldı.
Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Üyesi Elif Şêx Mihmed tarafından Arapça okunan açıklamada şöyle denildi:
“Kongreya Star Efrîn kantonu Koordinasyonu olarak, tarihin tüm süreçlerinde kadın ve çocuklara yönelik işlenen ahlak ve insanlık dışı suçları kınıyoruz.
İşgalci Türk devleti, Suriye’nin tamamında krizin yaşandığı bir süreçte, bölgeye yönelik etnik soykırım ve asimilasyon politikaları uygulayarak, bölgenin demografisini değiştirmeyi amaçlıyor. Bununla birlikte tüm yol ve yöntemleri kullanarak çocukları, kadınları kaçırıyor, işkence ediyor, cinsel istismara maruz bırakıyor ve katlediyor.
Kadın örgütü olarak tüm kadın örgütlerini, insan hakları örgütlerini, UNICEF’i ve uluslararası kamuoyunu görevlerini yerine getirmeye, Türk devletinin suçlarına son vermeye ve insan değerleri korumaya çağırıyoruz.
Toplumda eşitliği ve adaleti sağlayacağımıza söz veriyoruz. Çünkü kadınlar ahlaki, ekolojik, özgür bir toplum inşa etmek için mücadele ediyor.”