Efrinliler Türk devletinin tutsaklara yönelik suçlarını kınadı

Efrîn Kantonu Şehit Aileleri Meclisi Gençlik Komitesi, Türk devletinin cezaevlerinde tutsaklara yönelik tırmanan baskıları ve suçlarını kınadı.

Efrîn Kantonu Şehit Aileleri Meclisi Gençlik Komitesi üyesi yüzlerce kişi, Şehba Kantonu’na bağlı Ehraz ilçesindeki Çağın Direni Şehitliği’nde açıklama yaptı.

Açıklamayı okuyan Efrîn Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi üyesi Hemed Hac Ehmed, “Halk ne zaman özgürlük ve demokrasiye doğru gitse, hakkı için mücadele edip dirense amacı insanlık ruhunu yok etmek olan ve terörü destekleyen rejimler canavara dönüşüyor” dedi.

Ehmed, “Faşist Türk rejimi ve çeteleri halkımızın iradesini kırmak, on binlerce mücadeleci, devrimci, siyasetçi, gazeteci ve hukukçuya teslimiyeti dayatıyor, onlara karşı birçok suç işliyor” diye ekledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve diğer siyasi tutsaklara uygulanan tecride tepki gösteren komite, tecridin amacının tutsakları Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesinden uzaklaştırmak olduğunu ifade etti.

Komite ayrıca Türk devletinin Medya Savunma Alanları’nda kimyasal silahlar kullandığına işaret ederek “Türk devleti sözde BM insan hakları meclisinin üyesi” diye tepki gösterdi.

Hac Ehmed, Uluslararası Koalisyon, BM ve insan hakları örgütlerine Türk devletine baskı uygulaması ve suçların faillerini uluslararası mahkemede yargılaması çağrısında bulundu.