El Cirin'de işgale karşı yürüdüler, gerillayı selamladılar

Girê Spî'ye bağlı El Cirin beldesinde yüzlerce kişi, işgalci Türk devletine karşı yürüdü. Yürüyüşte gerilla direnişi de selamlandı.

Girê Spî kantonuna bağlı El Cirin beldesinde yüzlerce kişi, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı alanlara çıktı.

Bexdike köyü girişinde yürüyüşe geçen halk, köy merkezine kadar yürüdü. Yürüyüşte sık sık gerillanın ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın selamlandığı sloganlar atıldı.
Yürüyüşte “Yolunuz yolumuz, amacınız amacımızdır” yazılı pankartlar, Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları, QSD, PYD ve Kongreya Star bayrakları taşındı.

SESSİZLİK KINANDI

Köy merkezinde mitinge dönüşen yürüyüşte El Cirin Meclisi Eşbaşkanı Mehmud El Heci konuşma yaptı. Mehmud El Heci, gerillanın Medya Savunma Alanları’nda Türk devletinin vahşi saldırıları karşısında gösterdiği direnişi selamladı.
Uluslararası toplumun Türk devletinin bölgede işlediği suçları karşısındaki sessizliğine tepki gösteren Mehmud El Heci, uluslararası toplumun sessiz kalarak Türk devletinin kadınlara ve çocuklara dönük suçlarına ortak olduğunu söyledi.
Daha sonra El Cirin’deki şehit aileleri adına konuşan Dijle Bozê de gerillanın Medya Savunma Alanları’ndaki direnişini selamladı.
Girê Spî Kantonu Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Sebri Nibo da gerilla direnişinin zaferle sonuçlanacağını belirtti.