Enternasyonalistler dayanışma için Rojava’ya gidiyor-YENİLENDİ

Onlarca enternasyonalist, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı dayanışma amacıyla Rojava’ya gitmek için harekete geçti.

Dünyanın değişik ülkelerinden Uluslararası Çalışma Tugayları şemsiyesi altında bir araya gelen 26 enternasyonalist Güney Kürdistan'dan Rojava'ya gitmek için harekete geçti. 

Alman enternasyonalist Margot Schmidt grup adına yaptığı açıklamada demokratik devrim ve kadın özgürlük hareketinin çok önemli bir düşünce olduğunu belirterek, bu devrime desteklerini göstermek için Rojava’ya hareket ettiklerini bildirdi.

Schmidt aynı zamanda Türkiye’nin saldırıları karşısında dayanışmalarını göstermek istediklerinin altını çizdi.

Batılı ülkelerde Türkiye’nin işlediği savaş suçları konusunda bir duyarlılık yaratmak istediklerine de vurgu yapan Schmidt, “Biz enternasyonalistlerin buradaki demokratik süreci desteklediğini göstermesi oldukça önemli. (…) Bizler burada gördüklerimizi, Rojava’da ve Başur’da yaşadıklarımızı duyarlılık oluşturmak için aktaracağız” dedi.

Schmidt, “Aynı zamanda özgürlük hareketinin düşüncelerinin, demokratik konfederalizmin, kadın özgürlük düşüncesinin kendi ülkelerimize nasıl uygulanacağını da görmek istiyoruz çünkü inanıyoruz ki bunlar sadece burada değil, Batılı ülkelerdeki toplumların da birçok sorununa çözüm içerebilir” diye ekledi.