Eqîl Reşo ve Yasîn Eksî sonsuzluğa uğurlandı

QSD savaşçıları Eqîl Reşo ve Yasîn Eksî, yüzlerce Dêriklinin katıldığı törenle sonsuzluğa uğurlandı.

Türk devleti ve bünyesine aldığı DAİŞ, El Nusra çete ordusunun Til Temir'in kuzeyine yönelik saldırıları sonucu 13 Aralık günü şehit düşen QSD savaşçıları Eqîl Reşo (Fedekar Kurdistan) ve Yasîn Eksî’nin (Diyar Kesk) cenazeleri, Şehîd Xebat Dêrik Şehitliği’nde düzenlenen görkemli bir törenle toprağa verildi.

Şehîd Hogir Hastanesi’nden cenazeleri alan yüzlerce yurttaş şehitliğe doğru yola çıktı.

Şehitlikte saygı duruşu ardından konuşma yapan Dêrik Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Ebdurehman Xêrkê, şehitlerin izini takip edecekleri ve kazanımlarını koruyacakları sözünü verdi.

KDP’nin Kürt halkına ihanetini kınayan Ebdurehman Xêrkê, Şehit Tolhildan Raman ve Şehit Serdem Cûdî’nin cenazelerini ailelerine teslim etmesi için KDP’ye çağrıda bulundu.

Dêrik İlçe Meclisi adına konuşan Şiyar Efrîn ise, Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarına dikkat çekerek tüm saldırılara karşı direneceklerini belirtti.

Ardından konuşan Şehit Eqîl Reşo’nun dayısı Ebdulmecîd Mihemed de şehitlerin izini takip edeceğinin sözünü vererek, şehitlerin hayalini gerçekleştirmek için silahlarını yerde bırakmayacağını kaydetti.

Ardından Dêrik Şehit Aileleri Meclisi, şehitlerin şehadet belgelerini ailelerine teslim etti.

Şehitlerin cenazeleri, kadınların zılgıtları ve “Şehîd namirin” sloganlarıyla toprağa verildi.