Eyn Îsa şehitleri son yolculuğuna uğurlandı

Eyn Îsa’da işgalci Türk devleti ve çetelerine karşı yürütülen direnişte şehit düşen QSD savaşçısı Hisên El İsa ve Hisên Hebeş Reqa’daki Şehit Sêvdar Şehitliğinde düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Eyn Îsa’da işgalci Türk devleti ve çetelerine karşı verilen direnişte şehit düşen QSD savaşçıları Hisên El İsa (Murad) ve Hisên Hebeş (Hebeş) Reqa’ya bağlı Cidêdat’taki Şehit Sêvdar Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Kerame kasabasındaki Selam Meydanı’nda şehitlerin cenazelerini teslim alan halk konvoy halinde şehitliğe doğru harekete geçti.

Şehitlikte saygı duruşu ile başlayan törende konuşan Reqa Askeri Meclisi komutanlarından Salih El Boş, şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi. Şehitler sayesinde güvenli bir şekilde yaşadıklarını ifade eden Boş, “Şehitlerimiz sayesinde Kuzey ve Doğu Suriye güvenli bir yer haline geldi. Şehit olmak için hepimizi hazırız. Şehitlerimizin yolunda gitmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Ardından söz alan Suriye Gelecek Partisi üyesi Feysel El Beyrem, QSD’nin direnişini selamlayarak, şehitlerin fedakarlıkları sayesinde Suriye’nin demokratikleştiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Şehit Aileleri Meclisi tarafından şehitlerin şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi.

Törenin sonunda şehitlerin cenazeleri sloganlar eşliğinde toprağa verildi.