Fiziki engeline rağmen topraklarını savunuyor

Fiziki engeli olmasına rağmen 6 yıldır topraklarını savunan HPC’li Mihemed Emîn, “İstenirse hiçbir şey zor değildir. Ben istedim, engelimi aştım ve bugün topraklarımı koruyabiliyorum. Yaşamın esası olan savunma herkesin görevidir” dedi.

Çok parmaklılık (Polidaktili) hastası olan Mihemed Emîn, “Savunma görevi sadece QSD/YPG/YPJ savaşçılarının görevi değildir. En az onlar kadar biz de topraklarımız korumakla sorumluyuz. Herkes HPC bünyesinde topraklarının savunmasında yer almalıdır” diye konuştu.

Fiziki engeline rağmen 6 yıldır Öz Savunma Güçleri bünyesinde topraklarını savunan Qamişlolu Mihemed Emin, yaşamını, engelini nasıl aştığını ve neden öz savunmaya katıldığını ANF’ye anlattı.

Mücadele kavramını Kürt Özgürlük Hareketiyle tanıdığını belirten Mihemed Emin, “1990’lı yıllarda PKK’lilerin Rojava’da bildiri dağıtmasıyla mücadele kavramını tanıdık. Mücadelenin anlam ve önemini o zaman öğrendik. PKK devrimi bize birçok şey öğretti. Bugün mücadele edebiliyorsak buna borçluyuz” dedi.

SAVUNMA YAŞAMIN ESASI

Mihemed Emîn, HPC çalışmalarına dahil olma nedenini ise şöyle açıkladı: “Rojava Devrimi başladığında Şam’daydık. Duyar duymaz kendi topraklarımıza geri döndük. Devrimle birlikte topraklarımızı savunmayı vb. birçok şeyi öğrendik, uyguladık. BAAS rejimi döneminde sadece karnımızı doyuralım diye çalışıyorduk. O eskidendi. Şimdi ailemizi, topraklarımızı ve kentimizi koruyoruz.”

Savunmanın yaşamın esası olduğu vurgusunu yapan Mihemed Emîn, “Savunma yaşamdaki en esas şeydir. Herkes kendini korumalıdır. Savunma görevi herkesindir. Kuş, yuvasını kimsenin erişemeyeceği bir yere yaparak yavrularını koruyorsa, yılan zehiriyle nasıl kendini koruyorsa biz de ailemizi, komşularımızı ve topraklarımızı yaşanan kötü durumlara karşı koruyoruz” diye kaydetti.

EMEK, GÖNÜLLÜLÜK, ÖZVERİ ÇALIŞMASI

Mihemed Emîn, “Öz savunma adı gibi cevherle alakalı; insanın özüyle bağlantılıdır. Dürüst, mücadeleci ve cesaretli olunmazsa yapılamaz. Gönüllü bir çalışmadır. Zorlukları var ama yapılamaz değildir. Emek vermek gerekiyor” dedi.

Fiziki durumunun yaşamına hiçbir zaman engel olmadığını aktaran Emîn, şunları paylaştı. “Her işi yaptım, yaşama tutundum. Yapıp yapmamak istemle alakalı. İnsan isterse her şeyi yapabilir. Ben de istedim ve yaptım. Bugün silah kaldırıp ailemi ve topraklarımı gelebilecek kötülüklerden koruyorum.”

‘BANA GÜÇ VEREN MÜCADELEYİ HERKESLE PAYLAŞACAĞIM’

Mihemed Emîn, ailesinden herkesin öz savunma konusunda kendini eğittiğine dikkat çekerek,  “Çocuklarım da kendilerini, Kürt kimliklerini savunuyor. Bugün kendi dillerinde eğitim görebiliyorlar. Bunlar çok önemli şeyler. Büyük mücadeleler sonucu oluşturulan devrim kazanımları bizi daha da güçlendiriyor. Aileme ve komşularıma öz savunmadan, onun öneminden bahsediyorum. Elimden geldiğince bana güç veren bu mücadeleyi herkese aktaracağım” diye konuştu. 

‘ÖZSAVUNMAYLA KİMSE KARŞIMIZDA DURAMAZ’

İşgal tehdidi altındaki Kuzey ve Doğu Suriye halklarına seslenen Mihemed Emîn, “Öz savunma sadece QSD/YPG/YPJ savaşçılarının görevi değildir. Biz de en az onlar kadar topraklarımızı korumaktan sorumluyuz. Yapmaksak vicdani olmaz. Herkes önce kendi evini, ardından komşusunu ve mahallesini korursa kimse karşımızda duramaz. Topraklarımızı savunmanın önünde hiçbir engel yok. Herkes HPC bünyesinde öz savunmaya dahil olmalı ve topraklarını korumalıdır” dedi.