Foza Yûsif Dêrik Newrozu’nda konuştu: Kürdistanî örgütler birleşmeli

Kuzey ve Doğu Suriye’nin Dêrik kentinde düzenlenen Newroz kutlamasına katılan PYD Eş Başkanlık Konseyi Üyesi Foza Yûsif, Kürdistanî örgütleri komplo ve oyunlara karşı birleşmeye çağırdı.

Dêrik’te düzenlenen Newroz kutlamasına PYD Eş Başkanlık Konseyi Üyesi Foza Yûsif katılarak bir konuşma yaptı.

Yûsif, Özerk Yönetim sayesine bu topraklarda yeni bir yaşan inşa ettiklerinin altını çizerek, faşizme ve işgale karşı direnişin büyütüleceğini vurguladı.

Foza Yûsif, “Düşmana, siyasetçileri gözaltına alıp, Kürt halkını inkâr edip, müzakereleri sonlandırmakla irademizi kıramayacağını bir kez daha söylüyoruz” dedi.

Yûsif, “Şam hükümeti, bu halkın iradesini tanımalı, Kürt halkının ve bölge halkının haklarını vermeli ve Suriye anayasasında garanti altına almalıdır. Bu direnişçi halk Suriye’nin geleceğinde söz sahibi olmalı” diye ekledi.

Newroz’un ulusal birlik günü olduğunu vurgulayan Yûsif,  “Kürdistani örgütlerin, Kürdistan’ın bütün parçalarında düşmanın komplo ve oyunlarına karşı birleşmesi gerekir” şeklinde konuştu.

Yûsif, “Düşmanların ve işgalcilerin iş birliği ulusal birlik için bir tehdittir. Bu bağlamda herkesin tarihi sorumluluğunu üstlenmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

2021 Newroz’unu büyük bir ısrar ve iradeyle hakların, Özerk Yönetimin ve kadınların Newroz’u yapacaklarını belirten Yûsif, bu kararlılıklarının sonuna kadar süreceğinin altını çizdi.

Foza Yûsif, Newroz’un, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ve açlık grevindeki tutsakların Newroz’u olduğunu belirterek QSD, YPG/YPJ ve Kürdistan’daki bütün savaşçıların Newroz’unu kutladı.