Gerilla Şemdinli’de askeri bir aracı vurdu

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla güçlerinin Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde askeri bir aracı etkili bir şekilde vurduğunu bildirdi.

HPG-BİM, yazılı açıklamasında “Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 2 Ağustos günü saat 14.30’da Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Bezelê karakolundan Bezeno köyüne doğru hareket eden işgalcilere ait bir araca yönelik eylem düzenlemiştir” dedi.

HPG-BİM, “Düşman aracının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde araç darbelenirken, cezalandırılan ve yaralanan asker sayısı tespit edilememiştir” diye ekledi.

YÜKSEKOVA’DA ASKERİ OPERASYON

Aynı açıklamaya göre 2 Ağustos günü işgalci Türk ordusu Hakkari’nin Yüksekova (Gever) ilçesine bağlı Esendere alanında geniş kapsamlı bir işgal operasyonu başlattı. Açıklamada, “Halen devam etmekte olan operasyon ile ilgili ayrıntılar elde edildikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır” denildi.

AVAŞİN’E SALDIRI

HPG-BİM, ayrıca şu bilgileri verdi: “3 Ağustos günü sabah saatlerinde işgalci TC ordusu Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesine bağlı Geliyê Basya, Dirê Köyü ile Hesenan vadisi alanlarını obüs ve havan topları ile bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlar sonucunda ormanlık alanda çıkan yangın halen devam etmektedir.”