Gerilla tek yürek direniyor

Biradost alanındaki YJA Star gerillaları, Avaşîn ve Zap tünel savaşlarında direnen gerillaların, Xakurkê gerillalarına güç ve moral verdiğini belirterek, “Belki sınırlı sayıda arkadaş bu savaşın içinde, ancak gerilla tek yürektir” dedi.

Biradost alanındaki YJA Star gerillalarından Ararat Nûda ve Dilzar Rêber, ANF’ye konuştu.

Bazên Zagrosê Hamlesi temelinde Zap, Avaşîn ve Metîna’da direnen arkadaşlarının eylemlerini selamlayan Ararat Nûda,  Kemal Pir’in 1982 direnişi sırasında “Ben bu örgütte zaferi görüyorum” dediğini hatırlatarak, “Biz zafer günlerindeyiz. Düşman da bunun farkında ve bu farkındalıkla üzerimize geliyor” dedi.

GERİLLA TEK YÜREKTİR

Direnişin, bu yılın zafer yılı olacağını gösterdiğini kaydeden Nûda, şunları söyledi: “Bu savaş, sadece Zap, Metîna ve Avaşîn’le sınırlı değil. Biz de bu ruhu taşıyoruz, arkadaşlarımızlayız. Halk da gerillanın yanındadır. Belki sınırlı sayıda arkadaş bu savaşın içinde, ancak gerilla tek ruh, tek yürektir. Tüm gerillalar yek vücut direniyor. Bu ruh esasında şehitlerin, Önder Apo’nun direniş ruhudur. Zaferi kesinleştiren tarz ise Önderliğin tarzıdır. Düşmana karşı eylemliliklerimiz de Önderliğin fiziki özgürlüğünü sağlama amaçlıdır. Burada askeri eylemlilikler geliştiriliyor ama aynı zamanda tarihsel olarak direnen insanlıktır, boyun eğmeyen kadındır, direnen değerlerdir. Babek idama götürüldüğünde nasıl ki ‘Sen bilmezsin özgürlüğün nasıl bir şey olduğunu, eğer yüreğine girmişse hiçbir şey engel olamaz’ dediyse biz de Önder Apo’nun sayesinde özgürlüğün tadını almışız bir kere. Önümüzde hiçbir şey engel olamaz. Mücadelemiz, savaşımız, zafere kadar sürecek. Bütün arkadaşlara başarılar diliyorum.”

ZAFERE DOĞRU GİDİYORUZ

Dilzar Rêber ise Avaşîn ve Zap tünel savaşlarında direnen gerillaların, Xakurkê gerillalarına güç ve moral verdiğini belirterek, şöyle konuştu: “Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılar, düşmanın amacının ne olduğunu, ne yapmak istediğini gösteriyor. Avaşîn ve Zap savaşı da gösteriyor ki, biz zafere doğru gidiyoruz. Bize bu iradeyi, bu bilinci, bu coşku ve morali sağlayan Önderlik ve şehitlerdir.”

ÖLEN ASKERLERİNİ ATABİLİYOR

Dilzar Rêber, Xakurkê’ye bağlı Lêlikan’da 28 Türk askerinin öldürüldüğü, dört gerillanın da çekilme sırasındaki çatışmada şehit düştüğü eylemi hatırlatarak, şunları ifade etti: “Bu eylemle şehit Bêrîtan’ın ruhu yeniden canlandı. Ahlaksızca savaş yürüten Türk faşistleri, ölen askerlerini torbalara koyup kayalardan aşağıya atıyor. Halkımız Türk devletinin gerillalara yönelik kimyasal gaz kullanmasına karşı tepkisini göstermeli. Gençleri özgürlük alanlarına davet ediyoruz.”