Girkê Legê Şehit Aileleri Meclisi'nden Sêmalka eylemine ziyaret

Girkê Legê Şehit Aileleri Meclisi üyeleri Sêmalka’daki eylemi ziyaret etti. Şehit Serdem Cûdî’nin kardeşi Newaz İbrahim, KDP'ye tepki gösterdi, "Kardeşimle onur duyuyoruz" dedi.

Sêmalka Sınır Kapısı’nda KDP’nin şehit ettiği gerillaların cenazelerini almak için başlatılan eylem 77. gününde sürüyor.
Eylemi bugün Girkê Legê Şehit Aileleri Meclisi üyeleri ziyaret etti. Eylemi sürdüren Zirgan grubu tarafından karşılanan şehit yakınları, eylem çadırında eylemcilerle bir araya geldi.

'KARDEŞİMLE ONUR DUYUYORUZ'

Eylem çadırında, KDP’nin 28 Ağustos’ta Medya Savunma Alanlarına bağlı Xelîfan’daki pususu sonucu şehit düşen gerillalardan Yusuf İbrahim’in (Serdem Cûdî) kardeşi Newaz İbrahim konuşma yaptı. Şehit aileleri olarak tek taleplerinin şehitlerinin cenazelerini almak olduğunu belirten Newaz İbrahim, “Şehitlerimizi istiyoruz. Cenazelerimizi alamazsak şehitlerimiz bir ömür içimizde hasret olarak kalacaklar. Şehit Serdem evimizin en küçük kardeşimdi. Ben ve kardeşlerim, bütün ailemiz gözyaşı dökmeden geçirdiğimiz bir gün yok” dedi.
Şehit cenazelerinin verilmesi halinde Rojava ve Başûr için iyi gelişmelerin yaşanabileceğini kaydeden Newaz İbrahim, konuşmasının sonunda kardeşinin şehadetinden onur duyduklarını vurguladı.
Konuşmanın ardından eylemciler ve ziyaretçiler, “Şehîd Namirin” sloganını attı.