Halep’deki gençler Türk işgal saldırısına karşı yürüdü

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Halep Genç Kadınlar Birliği, Kuzey ve Doğu Suriye direnişini gerçekleştirdiği meşaleli yürüyüşle destekleyerek, işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

Yürüyüş, Şêxmeqsûd Mahallesi’nin batısındaki Toplantı Salonu önünde başladı. Gençler, ‘İhanete Ölüm’, ‘Faşizme Ölüm’, ‘Erdoğan’a Ölüm’, ‘Yaşasın Halkların Direnişi’ sloganları atarak, mahallenin doğusundaki Cebanat bölgesine kadar yürüdü.

Halep Genç Kadınlar Birliği Yürütme Üyesi Hêva Bekir, işgalci Türk devletinin Kürdistan dağlarına yönelik saldırılarına karşı çıktıklarını belirterek, “Ancak Türk devleti, bu saldırılarda ağır yenilgi aldığı için Kuzey ve Doğu Suriye halkını uçaklarla bombaladı” dedi.

Hêva, sivillerin doğrudan hedef alınmasının, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye topraklarını savunan Demokratik Suriye Güçleri (QSD) karşısında çaresiz kaldığını ve kirli yöntemler kullanmak zorunda kaldığını gösterdiğini belirtti.

İşgalci Türk devleti ve çetelerine attıkları adımların hesabını çok yapmaları uyarısında bulunan Hêva, Kuzey ve Doğu Suriye halkının yurtsever olduğunu ve sonuna kadar direneceğini vurguladı.

Hêva Bekir, mücadeleyi sonuna kadar sürdürme ve QSD’yi destekleme vurgusunda bulundu.