Halep’te çadır eylemi sona erdi

Halep’te ‘Şimdi özgürlük zamanı’ hamlesi kapsamında yapılan çadır eylemi sona erdi. Komün yöneticileri, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu.

Kongra Star Halep Koordinasyonu ve Halep Genel Meclislerinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle Halep’te başlattığı çadır eylemi, yapılan açıklama ile sona erdi.

Eylemi bugün PYD, Şehit Aileleri Meclisi, Toplumsal Savunma Güçleri ve Şêxmeqsûd Mahallesi’nde bulunan komünler ziyaret ederek,  Abdullah Öcalan’a özgürlük çağrısında bulundu.

Saygı duruşunun ardından ilk konuşmayı Şehit Gulê Selmo Komünü yöneticilerinden Zeyneb Ali yaptı. Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kınayan Zeyneb Ali, “Türk faşizmi tecritle Kürt halkının iradesini kırmayı amaçlıyor. Kürt halkı Önder Öcalan’ın felsefesiyle mücadele ediyor. Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanana kadar bu şekilde mücadeleyi büyütmeye devam etmeliyiz” dedi.

Şehit Rûbar Qamişlo Komünü adına konuşan Ehmed Cafer ise Abdullah Öcalan’ın milyonları kölelikten kurtarıp özgürleştirmenin yolunu gösterdiğini ifade ederek, “Önder Apo insanlığın önderidir. Kimse Önder Apo’nun direnişini kıramaz. 23 yıldır bütün halklar için İmralı adasında direniyor” şeklinde konuştu.

Şehit Avaşin Komünü adına konuşan Ehmed Ebdullah da uluslararası örgütleri göreve davet ederek, Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması çağrısında bulundu.