Halep ve Şehba’da halk ambargoya karşı yürüdü

Halep ve Şehba’da Şam hükümetinin ambargosuna karşı yürüyen halk, “Ambargo ne kadar ağır olursa olsun, irade, direniş ve mücadelemizi kıramaz” dedi.

Halep ve ve Şehba Kantonu’nunda yaşayan halk, Şam hükümetinin uyguladığı ambargoyu kınamak için alanlara çıktı.

HALEP

Halep’in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerinde yaşayan halk, siyasi parti ve sivil toplum kurum temsilcileri, “4. Tümen’in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerinin yollarına kurduğu kontrol noktaları geri çeksin”, “Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê üzerindeki ambargo kaldırılsın”, “Halep, Şehba ve Suriye’nin diğer vilayetleri arasında özgürce gidip gelmek istiyoruz”, “Ağır tecride ve savaşa hayır”, “Özgür yaşam haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz”, “Ambargoya hayır ve çocuklar üzerindeki ambargoya hayır”, “Zulme boyun eğmeyeceğiz, yaşamak direnmektir” ve “Geçim kaynakları üzerinden bizimle savaşmayın” pankartlarını taşıyarak yürüyüşe geçti.

Şêxmeqsûd Mahallesi’nin batısından Şam hükümetinin 4. Tümeni'nin mahalledeki kontrol noktası önüne kadar yürüyen halk adına söz alan Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahalleleri Genel Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Mirî El Şiblî, “Direniş ve iradeyle umutlarımızı gerçekleştirdik, diğer umutlarımızı da gerçekleştireceğiz” dedi.

Suriye’nin yıkımından Şam yönetiminin sorumlu olduğunu belirten El Şiblî, “Gücümüzle savaştık, kimseye boyun eğmedik, biz Suriyeliyiz ve Suriye hepimizindir. Direnişimizle Suriye'yi bölmeye yönelik her türlü girişime karşı durduk ve birliğine sahip çıktık” diye konuştu.

Protesto, halkın direnişini selamlayan ve ambargoyu kınayan sloganlarla sona erdi.

ŞEHBA

Şehba Kantonu’nun Fafîn ilçesi ve Berxwedan Kampı’ndan yüzlerce halk da aynı vesileyle alanlara çıktı.

Berxwedan Kampı ve Wehşiye köyü arasında başlayan protesto, Rusya’nın Wehşiye köyündeki anlaşma merkezi önüne kadar devam etti.

Burada yapılan açıklamayı Berxwedan Kampı Meclisi Eşbaşkanı okudu. Açıklamada, Şam hükümetinin 4 yıldan bu yana bölgede ağır bir ambargo uyguladığı, ancak bölgeye yardım malzemeleri, ilaç, akaryakıt girmesine izin vermemesi nedeniyle bu yıl en şiddetli ambargo uygulandığı belirtildi. Ambargo nedeniyle binlerce öğrenci eğitim hakkından mahrum bırakıldığı ifade edilen açıklamada, “Rusya göçmenler üzerindeki kuşatmayı kaldırmalı ve halkın ihtiyaçlarının giderilmesine yardımcı olmalı” denildi.

Açıklamada, uluslararası kuruluşlara ve uluslararası topluma kuşatmayı sona erdirmesi ve insancıl hukuka uyması yönünde Suriye ve Rusya'ya baskı yapması çağrısında bulunuldu.

Açıklama sonunda, “Ambargo ne kadar ağır olursa olsun, irademiz, direnişimiz ve mücadelemiz kırılamaz, topraklarımızı özgürleştirip döneceğiz” denildi.