Halepli Êzidîler: Tecridin sonlanması için baskı uygulanmalıdır

Halep Êzidî Evi, Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik yürüttüğü tecrit siyasetini kınayarak, uluslararası kamuoyunu Türk devletine tecridi sonlandırılması için baskı yapmaya çağırdı.

Halep Êzidi Evi, Halep’in Şêxmeqsûd Mahallesi’nde bir araya gelerek,  Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecrit hakkında basın toplantısı düzenleyerek, tecridi kınadı.   

Êzidî Kadın Evi Koordinatörü Ranya Cefer’in okuduğu açıklamada, “Önder Abdullah Öcalan’ın sağlık durumuna ilişkin bazı bilgiler yayıldı. Önder Öcalan ile son görüşme 21 Nisan 2020’de Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında telefon aracılığıyla gerçekleştirildi. Avukatları bu tarihten sonra müvekkillerinden haber almamakta ve kendisine ulaşamamakta” vurgusu yapıldı.

‘ÖZEL SAVAŞ POLİTİKASI YÜRÜTÜLÜYOR’

Cefer, açıklamanın devamında ise “Türk devleti Önder Abdullah Öcalan ve İmralı’daki yoldaşlarına karşı tecrit politikasını sürdürerek, uluslararası kanunları ihlal ediyor ve temel insan haklarına saygısızlık ediyor. Türk devleti, Kürtleri, demokrat ve özgürlük talep eden halkları yok etmek için özel savaş politikaları yürütüyor” dedi.

Abdullah Öcalan’ın Êzidî halkı için mücadele ettiğini kaydeden Cefer, “Êzidî toplumu kendi sağlığının iyi olmasını Önder Abdullah Öcalan’ın sağlığının iyi olmasına bağlıyor. Êzidîler soykırım ve katliamlardan Önderliğin fikirleri ile kurtuldu. Soykırım saldırıları, Efrînlilerin varlıklarını ispat ettiği direnişlere döndü” ifadelerini kullandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük tecrit politikalarını kınayan Cefer, uluslararası kamuoyunu ve insan hakları örgütlerini, Önder Abdullah Öcalan ve İmralı’daki diğer tutsaklarla görüşme yapılması ve tecridin sonlandırılması için Türk devletine baskı yapmaya çağırdı.