HBDH Baran Serhat’ı şehadet yıldönümünde andı

HBDH Yürütme Komitesi, 23 Mart 2019’da Türk devleti ve çetelerinin saldırıları sonucu Serêkaniyê’de şehit düşen komünist savaşçı Baran Serhat’ı andı.

HBDH Yürütme Komitesi yazılı anma mesajında şunları ifade etti:

“Belki de tarihin en cüretkar ve bir o kadar da kahramanlıkla dolu savaşının içerisindeyiz. Düşman kelimesinin tam anlamıyla hakkını veren, her türlü zalimliği ve vahşeti kendisine gelenek belleyen Türk devleti ve devşirdiği çeteleri ile göğüs göğse giden bir savaştır bu. Ve bu savaşta en iyilerimiz ölümsüzleşiyor, şehitler veriyoruz. Kavganın töresi budur. Her devrim şehidi kararlılığın, ısrarın ve cesaretin simgesi ve kavgada somutlanmış halidir. Bu savaşta bazı yoldaşlar vardır ki, oynadıkları rolle biraz daha öne çıkar, daha fazla görev yüklenir ve daha ileride katılır. Şahsında devrim ve halk sevgisi somutlanır.  Bu yoldaşlardan bir tanesi de Baran Serhat yoldaştır.

Baran Serhat yoldaş çizgisinin öncüsü olmuş, görev aldığı her alanda devrimin koşullarını yaratmak için çabalamıştır. Girişkenliği, sorunlar karşısında çözüm üreten tavrı öne çıkmıştır. Baran Serhat yoldaşın devrimdeki ısrarı, devrim sahnesindeki pratikleri devrimcilerin olduğu kadar düşmanın da dikkatini çekmiştir. Baran yoldaş her zaman Türk devletinin hedefindeydi. Onun varlığı, TC için her zaman bir tehdit ve huzursuzluk yaratan bir durumdu. Biz bu huzursuzluğu Mahir, Deniz, İbrahim ve Mazlumlardan biliyoruz. Onları bu kadar korkutanın, tarihinden kopmayan devrimciler olduğunu biliyoruz.

TC devletinin AKP/MHP eliyle bir çöküntüye doğru kürek çektiği bir dönemde, haklarını arayanların, kimliği için savaşanların, kadın özgürlük mücadelesi verenlerin haykırışları giderek artmakta; TC'nin faşist otoritesi giderek sarsılmaktadır. Bu sarsılma hali TC'yi emperyalist dalaşlara doğru sürüklemektedir. Bu dalaş, faşist TC devleti için  işçi sınıfına, Kürtlere, ezilen inançlara, özgürlük arayışında olan herkese saldırı kapılarını ardına kadar açmaktadır. TC birleşik mücadeleden korktukça saldırmakta, saldırdıkça korkusu daha fazla artmaktadır. Birleşik Mücadelenin günden güne gelişimi, TC egemenlerinin engelleyemediği bir olgu olarak mücadele hattında yerini almıştır.

Bu amaçla Baran Serhatların açtığı yoldan ilerlemek, birleşik mücadelenin bir neferi olarak devrimi güçlendirmek günümüzün en temel görevidir. Ezilenlerin dağınık direnişlerini doğru bir hatta örgütlemeye, geliştirmeye, faşizmi yıkmaya ve özgürlüğümüzü kazanmaya dünden daha iddalı ve daha kararlıyız. Bu kararlılıkla zindanları parçalayacak, faşizmi ezecek ve halkların özgürlük düşünü gerçekleştireceğiz. Yenemediği gerilla karşısında her gün yenilmektedir TC devleti. Baş eğdiremediği zindan direnişçileri karşısında her gün tükenmekte, kadınların ve ezilen cinsel kimliklerin direnişi karşısında daha fazla teşhir olmaktadır.

AKP/MHP şahsında TC egemen güçleri şimdi daha çok korkuyorlar. Birleşik devrimin savaşçıları her nefeste Türk devletinin ensesindedir. Bizler bu kararlılığı Baranlardan, Nubarlardan, Ulaşlardan, Şahinlerden, Sinanlardan, Delallerden, Aynurlardan ve Cerenlerden alıyoruz. Ve bir kasırga gibi düşmanı önümüze katıp yok etmeden asla durmayacak; onların intikamını alacak, devrim ateşini ülkemizin her yanına yayacağız! Baran Serhat yoldaşı mücadelemizde yaşatacağız!”