HDP, 4 parti ile bayramlaştı

HDP CHP, SP, DEVA ve Gelecek Partisi ile bayramlaştı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Kurban Bayramı'nın ikinci günü Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA), Saadet Partisi (SP) ve Gelecek Partisi ile bayramlaştı. STK  ve Siyasi Partilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, Halklar ve İnançlar Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tülay Hatimoğulları, İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ve İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay'dan oluşan heyet, online olarak parti heyetleri ile bayramlaştı.

Gelecek Partisi ile bayramlaşma etkinliğinde insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğünün hak ettiği yere gelmesi temennisi dile getirildi, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

 HDP ve CHP heyetlerinin bayramlaşmasında da Suruç Katliamı'nda yaşamını yitirenler anıldı, demokratik cumhuriyeti inşa etmenin tek çözüm olduğuna vurgu yapıldı.

HDP-DEVA bayramlaşmasında ise el birliği ile bu zor günlerin aşılacağı belirtildi, bayramın barışa, umuda, demokrasi ve özgürlüğe vesile olması dilendi.

Saadet Partisi de bayramlaşma etkinliğinde kapatma davasına dikkat çekti, "İnşallah bu ülke bize ve size bir daha yeni partiler kurmak zorunda bırakmaz” mesajını verdi.