Heftanîn’de iki koldan yapılan gerilla eyleminin görüntüsü

HPG gerillalarının Heftanîn’de işgalci Türk ordusuna karşı iki koldan düzenlediği bir eylemin görüntüsü yayınlandı.

Gerilla TV’de yayınlanan görüntüde, bir tepede konuşlanan işgalci güçlerin hedef alındığı ve birçok noktadan dumanların yükseldiği görülüyor. Görüntüde yoğun silah sesleri duyuluyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) yaptığı açıklamada bu eylemin Heftanîn bölgesine bağlı Keşan alanında 30 Ekim günü saat 07:00’de gerçekleştiğini ve işgalci güçlerin iki koldan koordineli bir şekilde vurulduğunu belirtti.

 

Açıklamada eyleme ilişkin şu detaylar verildi: “Güçlerimiz iki koldan işgalcilere yakın mesafeden yaklaşmış, birinci eylem kolu; orta otomatik silahlarla işgalcilerin bulunduğu 3 mevziiyi hedefleyerek vurmuştur. Her 3 mevzii içindeki işgalciler ile birlikte imha edilmiştir. İkinci eylem kolu; el bombaları ve ferdi silahlarla düşman mevziilerinin içine girip işgalcilere ait çadırları hedefleyip vurmuştur. Eylemin başlaması ile işgalciler tepeyi bırakıp kaçarak araziye dağılmıştır. 1 havan mevziisi ve 60 mm havan, BKC mevziisi ve BKC silahı, gözetleme mevziisi ve içindeki askeri malzemelerin olduğu iki çadır tümden imha edilmiştir.

Birinci eylem kolu; 2 işgalcinin cenazesinin üzerine giderek 1 bombaatar silahı kaldırmıştır. İkinci eylem kolu da; 4 işgalcinin cenazelerinin üzerine giderek 3 ferdi silaha el koymuştur. İşgalcilerin konumlandığı tepe ve bu tepedeki hedeflenen tüm mevziiler başarılı bir şekilde imha edilmiştir.

Güçlerimizin Heftanîn’de gerçekleştirdiği başarılı Devrimci Operasyonda; 6 düşman mevziisi içindeki işgalcilerle birlikte, 1 havan mevzii si ve 60 mm havan, 1 BKC mevziisi ve BKC silahı, gözetleme mevziisi ve içindeki askeri malzemelerin olduğu iki çadır tümden imha edilmiştir. İşgalcilerin üzerinden 1 bombaatar silahı ve 3 ferdi silah kaldırılmıştır Güçlerimiz 6 işgalcinin cenazelerinin üzerine giderek net olarak cezalandırdıklarını tespit etmiştir. Ancak cezalandırılan işgalci sayısı daha fazladır.”