Hesekê’de 1 Mayıs kutlaması

1 Mayıs 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Hesekê’de coşkuyla kutlandı.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) İşçi Sendikası, Hesekê'nin Nasira Mahallesi’nde bulunan bağlı Süryani Meydanı’nda "1 Mayıs mücadelesiyle halkın direnişini selamlıyoruz" sloganıyla kutlama düzenledi. Kutlamaya yüzlerce kişi katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan kutlamada Hesekê Kantonu İşçi Sendikası adına açıklamayı sendikanın Eşbaşkanı Kemal Elî okudu.

Açıklamada, "1 Mayıs ruhu ve mücadelesi ile tüm baskı, inkar ve otoriter zihniyetler karşısında kahramanlık ve kararlılık günü olan bu tarihi günde tüm Kuzey ve Doğu Suriye emekçilerini selamlıyoruz. Onurlu bir yaşam, daha iyi yaşam ve çalışma koşulları ve toplumsal kazanımların korunması, demokratik ve özgür bir toplum inşa etmek için çalışıyoruz” denildi.

İşgalci Türk devletine karşı gerillaların direnişinin selamlandığı açıklamada, "1 Mayıs'ta zaferi temin edene kadar, zafer ruhuyla Kuzey ve Doğu Suriye’deki mücadeleyi zafer ruhuyla yükselteceğiz” ifadelerine yer verildi.

Daha sonra TEV-DEM Eşbaşkanı Xerîb Hiso, dünyanın dört bir yanındaki tüm emekçilerin 1 Mayıs gününü kutlayarak, onların zulme, inkar ve tahakküme karşı verdikleri mücadeleyi selamladı.

Kongra Star Koordinasyon Üyesi Welîda Botî de kapitalist sistemlerin işçi haklarını ihlal ettiğine ve meşru hakları için mücadele etmek istediklerinde işçileri sömürdüğüne dikkat çekti.

Welîda Botî, Türk devletinin işgal saldırılarına dikkat çekerek, "Türk devleti, özgür halkın iradesini yenmek için Kürdistan halkını koruyan PKK'ye saldırıyor" dedi.

PYD, gün dolayısıyla Hesekê Kantonu İşçi Sendikası'na plaket takdim etti.

Kutlama, Koma Tolhildan’ın devrimci şarkıları eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.