Hesekê’de iki MLKP’li savaşçı için cenaze töreni

Rojava’nın Hesekê kentinde 16 Eylül’de görevleri sırasında şehit düşen iki MLKP savaşçısı törenle son yolculuklarına uğurlandı.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) savaşçıları Ümit Tekin (Metin Dîcle) ve Şenol Sağaltıcı (Ferhad Erebo) 16 Eylül günü görevlerini icra ederken şehit düşmüştü.

Hesekê’deki Şehit Dijwar Şehitliği’nde düzenlenen uğurlama törenine yüzlerce kişi katıldı.

Katılanlar arasında sivil toplum örgütleri, Özerk Yönetim ve kentteki siyasi parti temsilcileri de yer aldı.

Her iki savaşçı için Suriye Demokratik Güçleri (QSD) askeri geçit töreni yaptı.

Ardından Hesekê Şehit Aileleri Meclisi adına konuşan Ezize Hisên, iki şehidin ailelerine ve arkadaşlarına taziyelerini iletti.

Ezize, bölgede barış ve istikrar sağlanana ve Türk devleti işgal ettiği tüm bölgelerden çıkarılana kadar “şehitlerin yolunu takip edecekleri” sözünü verdi.

Cizre Bölgesi Askeri Meclisi komutanlarından Remedan Hesekê, "Şehitlerimizin fedakarlıkları sayesinde, Türk işgalinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını yenilgiye uğratıyoruz. Türk işgaline yardım eden ajanları kınıyoruz. Tarih onları affetmeyecek, lanetleyecek” dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye Savaş Yaralıları Federasyonu üyesi Laleş Êzidî ise “Devrimimizin meşalesi özgürlüğe kadar taşınacak, şehitlerimizin ve halkımızın hedefleri ve hayalleri gerçekleşecek" diye belirtti.

Törenin sonunda MLKP’li iki savaşçının şehadet belgeleri Şehit Aileleri Meclisi üyesi Rojda Ehmed tarafından okunarak ailelerine teslim edildi.