Hesekê ve Şam’da Abdullah Öcalan için eylem

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın bir an önce aile ve avukat görüştürmesi talebiyle Hesekê ve Şam’da halk eylemdeydi.

Hesekê’deki eylemde CPT’nin bir an önce harekete geçip milyonlarca insanın iradesini temsil eden Abdullah Öcalan hakkında bilgi alması gerektiğini dile getirdi.

HESEKÊ

Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uyguladığı ağır tecride ve sağlığı hakkında ortaya atılan iddialara tepkiler gelmeye devam ediyor.

Türk devletinin Kürt Halk Önderi Öcalan hakkında uyguladığı tecridin kabul edilemez olduğunu dile getiren Hesekê Bölgesi Aydınlar Birliği üyesi Leyla Bonciq, “Önder Öcalan’ın sağlığı hakkında bir an önce bilgi almak istiyoruz” dedi.

Uluslararası kurumların ve insan hakları örgütlerinin sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini kaydeden Leyla Bonciq, CPT’nin bir an önce İmralı adasına gitmesini talep etti. Rojavalı kadınlar olarak sonuna kadar Abdullah Öcalan’ın mücadelesine sahip çıkacaklarını belirten Leyla Bonciq, Kürt Halk Önderi Öcalan hakkında sağlıklı bilgi alıncaya kadar alanlarda olacaklarını dile getirdi.

Waşokani PYD üyesi Suriya Mihemed ise, “İşgalci Türk devleti milyonlarca insanın onun izinde yürüdüğünü iyi bilmelidir” dedi.

Hesekê Kantonu Genel Okullar Yönetim Üyesi Nesrîn Mecdel ise, Türk devletinin Newroz heyecanına gölge düşürmek istediğini belirten Hesekê Okullar Genel Yönetim Üyesi Nesrin Mecdel şunları kaydetti: “Bu iddialarla halkın Newroz coşkusunu yaşamamasını istiyorlar. Halk arasında karışıklık çıkamaya çalışıyorlar. Kuzey ve Doğu Suriye halkı olarak her şart altında mücadelemize ve önderliğimize bağlıyız. Önder Öcalan’ın sağlığı hakkında bilgi alıncaya kadar direneceğiz.”

ŞAM

Şam’ın Zorava mahallesi sakinleri de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık durumunun öğrenilmesi talebiyle alanlara çıktı.

Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşıyan halk, basın açıklaması yaptı. Zorava Meclisi Sözcüsü Zinar Yehya tarafından okunan açıklamada, Kürt Halk Önderi Öcalan’ın sağlık durumunun netleştirilmesi için uluslararası kurumların derhal harekete geçmesi çağrısında bulunuldu.

Açıklamanın ardından Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı.