Hesekê ve Girê Spî’de Türk devletinin işgalciliğine karşı yürüyüş

Rojava’nın Hesekê ve Girê Spî kentlerinde, Türk devletinin ihlallerini ve Efrîn’i Suriye topraklarından koparmak amacıyla ördüğü işgal duvarını protesto amacıyla bir yürüyüş düzenledi.

Hesekê’de yüzlerce kişi işgalci Türk devletinin ihlallerini ve Efrîn kentini Suriye topraklarından koparmak amacıyla ördüğü işgal duvarını protesto için düzenlenen yürüyüşe katıldı.

Sinalko kavşağında bir araya gelen halk Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile şehit düşen savaşçıların posterlerini ve “Direnişi yükselteceğiz, duvarları yıkacağız, Efrîn’i özgürleştireceğiz” ve “İşgalci Türk devletinin Efrîn’deki ihlallerine karşı uluslararası sessizliği kınıyoruz” yazılı pankartlar taşıdı.

Yürüyüş ardından da İtfaiye Kavşağı’nda bir miting düzelendi. Burada konuşma yapan Hesekê Kantonu Meclisi Eşbaşkanı Abdulxeni Osê, “İşgalci Türk devletinin bu vahşiliği yeni bir şey değildir. Bu vahşeti ataları olan Osmanlı’dan aldılar. İşgalci Türk devleti tüm Suriye ve Ortadoğu bölgesini işgali altına almak istiyor. Fakat onlara bu topraklar Türkiye’nin değildir, Suriye halkının topraklarıdır ve öyle kalacak diyoruz” dedi.

İşgalci Türk devletinin uluslararası toplumun sessizliği içinde Efrîn’i Suriye topraklarından koparmak amacıyla işgal duvarı ördüğünü belirten Osê devamla, “İşgalci Türk devleti bu taktikle Efrîn’i Suriye topraklarından koparmak ve Türkiye’ye bağlamayı hedefliyor” dedi.

Osê konuşmasının sonunda Türkiye’nin krizin başından bu yana Suriye’ye müdahalede bulunduğunu ve teröristleri desteklediğini belirterek, Hesekê halkının Türk işgalciliğini kabul etmediğini vurguladı.

Sonrasında söz alan Kongreya Star yöneticilerinden Celîla Mele Elî de Suriye rejimi, İran ve Rusya’nın Türk devletinin bölgedeki uygulamaları ve Suriye topraklarını bölme girişimine karşı sessizliğini kınadı.

Celîla şunları söyledi: “Bölge halkları olarak Suriye topraklarının parçalanmasını kınıyor, Suriye rejimine toprak bütünlüğü ve Efrîn’de işgal duvarı örülmesine ilişkin görevlerini yerine getirmesi çağrısında bulunuyoruz. İnsan hakları kuruluşları, savaş suçu işleyen Erdoğan’ın uluslararası mahkemelerde yargılanması için harekete geçmelidir.”

Konuşmaların ardından miting, işgalci Türk devleti aleyhine atılan sloganlarla sona ardı.

GİRÊ SPÎ’DE GENÇLERDEN YÜRÜYÜŞ

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Girê Spî Kantonu’nda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi ve Türk işgalini kınamak amacıyla bir yürüyüş düzenledi. Yüzlerce genç ve kent sakinin düzenlenen yürüyüşe katıldı.

Girê Spî kentinin El-Alem Kavşağı’nda başlayan yürüyüşte gençler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile özgürlük şehitlerinin posterlerini taşıdı ve aralıksız “işgalci Türk devleti ve çetelerinin işgaline hayır” sloganlarını attı.

Yürüyüş El-Qefes Kavşağı’nda mitinge dönüştü. Burada konuşma yapan Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Hesen Zamil, “İşgalci Türk devletinin sivil halka yönelik saldırılarını ve Efrîn’i Suriye topraklarından koparmak amacıyla ördüğü işgal duvarını kınıyoruz” dedi.

Zamil devamla, “Suriye Devrimci Gençlik Hareketi olarak, Suriye topraklarının her karışını savunmaya hazırız, Türk devleti ve çetelerine kanımızın son damlasına kadar bölgelerimizi savunacağız diyoruz” dedi

Eylem işgal duvarını protesto eden sloganlarla sona erdi.