Hesekê ve Til Temir'de 14 Temmuz şehitleri anıldı

Hesekê ve Til Temir’de 14 Temmuz şehitleri anıldı, "Şehitlerin yolundan ilerleyeceğiz" mesajı verildi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD), 14 Temmuz Direnişi'nin 39’uncu yıl dönümü dolayısıyla Hesekê’de bulunan Til Hecer Mahallesi'ndeki TEV-DEM toplantı salonunda bir seminer düzenledi. Seminere bölge halkları katıldı.

Seminerde konuşan PYD Meclis Üyesi Mistefa Ehmed, “Kürdistan Hareketi ve 19 Temmuz devrim direnişi 14 Temmuz direnişinin devamıdır” dedi.

Ehmed, 14 Temmuz direnişçilerinin mücadeleyi zafere ulaşıncaya kadar üstlendiklerini belirterek, direniş yolunda şehitlerin izinden ilerleyeceklerini söyledi.

Mistefa Ehmed, 14 Temmuz direnişinin faşist Türk devletine büyük bir cevap olduğunu da kaydetti.

TIL TEMIR

Til Temir’de Şehit Aileleri Meclisi önünde “14 Temmuz direnişinin ruhuyla Avaşin, Zap ve Metina'nın mücadelesini selamlıyoruz” şiarıyla gerçekleşen yürüyüşe sivil ve askeri kurumlar, siyasi partiler katıldı.

Filistin Caddesi'nde mitinge dönen yürüyüşte PYD Meclis Üyesi Ahîn Elî şöyle dedi: "Kemal Pir, Hayri Durmuş, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek’in direnişi halkın özgürlüğüne kavuşması için yürütülen direniştir. Bu direnişin Kürdistan'ın kurtuluş ve özgürlük mücadelesinin başlangıcı olduğunu herkes bilmelidir.”