Hol’e talimatlar MİT’in kaçırdığı DAİŞ’liden

Hol Kampı’nda yakalanan DAİŞ hücresi elemanları, tüm eylem talimatlarını daha önce kampta olup sonra MİT tarafından Girê Spî’ye kaçırılan Cerrah Ebu Ömer’den aldıklarını söyledi.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) tarafından Hol Kampı’nda düzenlenen operasyonlarda yakalanan 4 DAİŞ elemanı, kampta en fazla DAİŞ saldırısı düzenleyen hücreye mensup. Yakalanan DAİŞ’lilerle birlikte kampta olası büyük saldırıların önüne geçildi. 4 kişiden oluşan hücrenin emiri ‘Ebu Velid’ olarak bilinen Mersul Sami Muhammed Necim. Hücrede ayrıca Ebu Velid’in kardeşi Selam Sami Muhammed’in yanı sıra Hüsam Tala Feryad ve Mervan Halid Duleymi yer alıyor. Hepsi, Dêrazor’da DAİŞ’e dönük düzenlenen operasyonlar sırasında mültecilerin arasına sızarak Hol Kampı’na geliyor. İlk sorgularından Hol Kampı’nda üç saldırı düzenlediklerini itiraf etti.

SİLAHLARIN AYARLANMASI

Mersul Sami Muhammed Necim, Irak’ın Anbar bölgesinden. DAİŞ içerisinde Ebu Velid olarak biliniyor. Hol Kampı’ndaki DAİŞ emirlerinden. Hol Kampı’nda bulunan çarşıda dükkanı var. Hol Kampı’nda en çok suikastler düzenleyen hücrenin emiri. Girê Spî’de kaldığı bilenen Cerrah Ebu Ömer’en saldırı talimatlarını aldığını söyleyen Ebu Velid, şöyle devam etti: “Ebu Ömer beni her seferinde farklı numaradan arıyordu. Bu işi yapacaksın, diyordu. Ebu Omer, bizimle konuşuyor ve hedefin nerede kaldığını söylüyor. Silah teminatı için telefonla iletişime geçiyordum ve ardından Ümmü Ömer adlı kadın silahları çarşıya getiriyordu. Eylemin ardından silahı alması için ona haber ediyor ve tekrar ona teslim ediyordum. Herkes her işi yapıyor. Öldürme sadece bir kişinin görevi değil. Çoğunlukla kardeşim Ebu Hasan öldürmeyi yapıyordu.”

ÖLDÜRMEK İÇİN SEÇİLDİ

Selam Sami Muhammed, Irak’ın Anbar bölgesinden. DAİŞ içerisinde Ebu Hasan olarak biliniyor. DAİŞ emiri Ebu Velid’in kardeşi. Ebu Hasan, şu itiraflarda bulundu: “Abim Mersul geldi ve bana DAİŞ’le çalışmamı söyledi. Böylece DAİŞ’e katıldım. Hücremizin emiri abim Mersul’dur. Talimatları Cerrah Ebu Ömer’den alıyoruz. 3 suikast düzenledik. Ebu İbrahim benimle geliyordu. Ebu Cüneyt keşif ve takip işlerine bakıyordu. Silahı çarşıda bir kadın getiriyordu. Eylemin ardından tekrar silahı geri aynı kadına veriyorduk. Düzenlediğimiz eylemlerin ikisinde hedefi öldürürken birinde öldüremedik. Ben hedefi öldürüyordum. Hepsini ben öldürüyordum. Cerrah Ebu Ömer hedeflerin öldürülmesi için beni seçti.”

EBU İBRAHİM BİLGİ TOPLUYORDU

Hüsam Tala Feryad, Irak’ın Feluce bölgesinden. DAİŞ içerisinde Ebu İbrahim olarak biliniyor. Kampta ilaç malzemeleri satıyor. Ebu İbrahim de sorgusunda şunları söyledi: “Ebu Cüneyt aracılığıyla Ebu Velid’in hücresine katıldım. Ebu Velid bana bir poşet verdi içerisinde bomba falan vardı. Bana kamptaki başka bir DAİŞ emirine vermemi istedi. Çarşıda bulunan kahvede oturup bilgi topluyordum. Topladığım bilgileri sonradan hücre ile paylaşıyordum.”

PLANLAMA VE TOPLANTILAR ÇARŞIDA

Mervan Halid Duleymi de Irak’ın Anbar bölgesinden. DAİŞ içerisinde Ebu Cüneyt olarak biliniyor. Hol Kampı’nda DAİŞ’e katıldığını belirten Ebu Cüneyt’in itirafları ise şöyle: “Ebu Velid aracılığıyla bu hücreye katıldım. Ebu Velid’i de Ebu Ömer aracılığıyla tanıdım. Numaramı verdi ve telefon üzerinde konuştuk. Hücremiz 4 kişiden oluşuyordu. Emirimiz Ebu Velid’di. Talimatı ondan alıyorduk. Çarşıda bir araya geliyor ve toplantımızı yapıyorduk. Göz önünde olmayan bir yerdi. Parka benzer bir yerde toplantılarımızı gerçekleştiriyorduk. 3 saldırıya katıldım. Talimatları Ebu Ömer’den alıyorduk. Ben keşif ve takip işleriyle ilgileniyordum. Tabanca, bıçak ve bomba kullanıyorduk. Mersul, saldırı öncesi bize getiriyordu. Eylemin ardından geri alıyordu. Bir kadına veriyordu. Ancak kadının kim olduğunu bilmiyorum.”