Hol Kampı şehidi son yolculuğuna uğurlandı

Hol Kampı’na yönelik hava saldırısında şehit düşen Mahir Hewas El Muhsin (Enes Qamişlo), son yolculuğuna uğurlandı.

İşgalci Türk devletinin Hol Kampı’na yönelik hava saldırısında şehit düşen Mahir Hewas El Muhsin (Enes Qamişlo), Qamişlo’da son yolculuğuna uğurlandı.

Yüzlerce Qamişlolu, QSD savaşçısı Mahir Hewas El Muhsin'in naaşını Şehit Delil Saroxan Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurladı.

Törene yüzlerce kişi, Qamişlo kanton meclis üyeleri, Suriye Devrimci Gençlik Hareketi üyeleri, Özerk Yönetim temsilcileri, askeri güçler, İç Güvenlik Güçleri ve Genç Kadınlar Birliği katıldı.

Halk, şehidin cenazesini alarak Şehit Delil Saroxan Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Şehitlikte Cizre Göçmen İşleri Müdürlüğü Eşbaşkanı Fêroşah Remedan, bir konuşma yaparak şehidin ailesine başsağlığı diledi.

'ASKERİ GÜÇLERİMİZİ SAHİPLENELİM'

Kuzey ve Doğu Suriye Devrimi'nin kazanımlarının korunmasında şehitlerin rolüne ilişkin Remedan, "Şehitlerin kahramanlıkları olmasaydı biz burada olmazdık ve bu kazanımlar elde edilemezdi" dedi.

Remedan, "Direnmek yaşamaktır, sloganına ve felsefesine inanarak mücadeleyi yükseltmeli ve bizi temsil eden askeri güçlerimizin etrafında toplanmalıyız" dedi.

Öte yandan Qamişlo Askeri Meclisi komutanlarından Mihemed Zêdan da QSD adına konuşarak zafere ulaşılana kadar şehitlerin yolundan gideceklerini ve ülkesini koruyacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından şehidin cenazesi "Şehîd namirin" sloganıyla toprağa verildi.

Enes Qamişlo, 23 Kasım'da işgalci Türk devlet uçaklarının Hesekê'deki Hol Kampı savunma güçlerine ait binlerce DAİŞ çetesi ailesinin kaçmak için gittiği noktaya düzenlediği saldırıda şehit olmuştu.