HPG: Mardin’de 6, Metina’da 1 yoldaşımız şehadete ulaştı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 29 Mart günü Mardin’in Bagok bölgesinde 6 gerillanın, 5 Nisan günü de Metina’da bir gerillanın şehit düştüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, Bagok’ta iki gün süren askeri operasyon ve bombardımanlar sonucunda 6 gerillanın şehit düştüğünü belirtti.

BAGOK’TA 6 GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

HPG-BİM şu bilgileri verdi: “29 Mart günü saat 14:00 sularında Mêrdîn eyaletine bağlı Bagok bölgesinde bulunan Kela Şehîdan alanında bir grup yoldaşımız görevi başında iken işgalci Türk ordusu tarafından bir operasyon başlatılmıştır. Savaş uçakları ile alanı üç saat boyunca bombalayan işgalciler, daha sonra helikopterler ile alanı bombalayarak indirmeler yapmıştır. İki gün boyunca süren operasyonda yaşanan çatışma ve bombardımanlarda Hewram, Rüstem, Egid, Rêber ve Serhed yoldaşlarımız ile Haki ismindeki yurtseverimiz şehadete ulaşmıştır. Şehitlerimizin kimlik bilgileri netleşince halkımız ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

METİNA’DA BİR ŞEHİT

5 Nisan günü Metina bölgesine bağlı Tepê Ortê alanında gerçekleşen bombardımanda ise bir gerillanın şehadete ulaştığını belirten HPG-BİM, şehit düşen gerillanın kimlik bilgilerini şöyle açıkladı:

Kod Adı: Mervan Gabar
Adı Soyadı: Yunus Özata
Doğum Yeri: Karayazı
Anne – Baba Adı: Şerefnaz – Seyit Batal
Şehadet Tarihi ve Yeri: 05 Nisan 2021 / Metina

Aynı açıklamada Metina’da şehit düşen gerillaya ilişkin şu bilgiler yer aldı: “Mervan yoldaşımız Erzurum’da yurtsever bir ailede dünyaya gelmiş, direngen Serhat halkının değerlerine bağlı direnişçi kültürü ile büyümüştür. Serhat bölgesindeki gerilla güçlerimizin işgalci düşmana karşı geliştirdiği etkili eylemlerden etkilenerek Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ni daha yakından tanıyan Mervan yoldaşımız, soykırımcı düşmanın var gücüyle Kürt halkına ve tüm değerlerine saldırdığı bir dönemde gerilla saflarına katılmıştır. Gerilla saflarına katıldığı günden itibaren dürüst ve emekçi kişiliğiyle yöneldiği her çalışmada başarılı olma dışında hiçbir ölçüyü kabul etmemiştir. Hareketimizin yeniden yapılanma çerçevesinde hedeflediği çağın modern gerillacılığını yaratmada Mervan yoldaşımız da ciddi bir arayış ve yoğunlaşma içinde olmuştur. Apocu ideoloji ve felsefe temelinde geliştirilen eğitim çalışmalarına büyük bir istekle katılan Mervan yoldaşımız, demokratik ekolojik kadın özgürlükçü paradigmada yetkinleşip derinleşen Apocu bir militan olmayı başarmıştır. Apocu militan kişiliğin ve yoldaşlığın iyi bir temsilcisi olmayı başaran Mervan yoldaşımız sade yaşamı, kararlı duruşu, tereddütsüz katılımı ve gözü pek cesareti ile tüm yoldaşlarına örnek olmayı başarmıştır. Mervan yoldaşımızın duruş, katılım ve cesaretini örnek alarak mücadelemizi büyütme ve Özgür Önderlik Özgür Kürdistan yürüyüşümüzü mutlaka zafere ulaştırma sözümüzü yineliyoruz.”

HPG-BİM, “Bu temelde başta şehit yoldaşımızın değerli ailesine ve tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz” diye ekledi.

GARÊ’YE HAVA SALDIRISI

Açıklamaya göre, 6 Nisan günü 17:30 – 18:00 saatleri arasında Garê bölgesinin Bergarê alanında bulunan Yekmalê köyü arazisi savaş uçakları ile bombalandı.

HPG-BİM, “Gerçekleşen bu bombardımanda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır” dedi.