GÖRÜNTÜLÜ

HPG Metîna şehitlerini andı

Metîna’da şehadete ulaşan 3 gerillayı anan HPG, “olan Qehreman, Rûbar ve Fîraz yoldaşlarımız, güçlü yoldaşlıkları ve binlerce şehidimizin emek ve kanla yarattığı kutsal PKK yaşamının yılmaz savunucuları oldular” dedi.

ŞEHİT AÇIKLAMA

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şehit gerillalara ilişkin şunlar belirtildi:

“30 Eylül 2022 günü Metîna’nın Girê Hakkari Direniş Alanı’nda gerçekleşen düşman saldırısında değerli Apocu militanlar Qehreman Murat, Rûbar Xemgîn ve Fîraz Artêş yoldaşlarımız son nefeslerine kadar fedaice direnerek şehadete ulaştı.

Bakur, Rojhilat ve Rojava’dan halkımızın özgürlüğü için mücadele saflarına katılan Qehreman, Rûbar ve Fîraz yoldaşlarımız, onları birleştiren Apocu ideoloji ile kendilerini yeniden yaratarak halkımızın özgürlük umudu oldular. Yaşamlarının her anında bir derviş gibi yaşayarak, halkımızın onurlu bir gelecek sahibi olması için savaşan Qehreman, Rûbar ve Fîraz yoldaşlarımız, fedakarlıklarıyla halkımızın yüreğinde yer almayı başardılar. Düşman saldırılarının en yoğun yaşandığı bir süreçte fedaice savaşmayı tercih ederek tüm Kurdistan gençliğine devrimciliğin ölçüsünü belirleyen yoldaşlarımız, birer özgürlük meşalesi olarak mücadelemize ivme kazandırdılar. Yeri geldiğinde düşmanla göğüs göğüse çarpışmaktan geri durmayacak kadar fedai birer militan olan Qehreman, Rûbar ve Fîraz yoldaşlarımız, güçlü yoldaşlıkları ve binlerce şehidimizin emek ve kanla yarattığı kutsal PKK yaşamının yılmaz savunucuları oldular.

Bizler de, yoldaşları olarak her zaman Qehreman, Rûbar ve Fîraz yoldaşlarımızın mücadelesini örnek alacağımızın ve anılarını yaşatacağımızın sözünü veriyor, bu duygularla başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Qehreman Murat
Adı Soyadı: Orhan Demir
Doğum Yeri: Riha
Anne – Baba Adı: Xanim – Hacı Bekir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 30 Eylül 2022 / Metîna

 

Kod Adı: Rûbar Xemgîn
Adı Soyadı: Mihemed Direwş
Doğum Yeri: Maku
Anne – Baba Adı: Ayşe – Enwer
Şehadet Tarihi ve Yeri: 30 Eylül 2022 / Metîna

 

Kod Adı: Fîraz Artêş
Adı Soyadı: Muhammed Heliç
Doğum Yeri: Kobanê
Anne – Baba Adı: Xezal – Minih
Şehadet Tarihi ve Yeri: 30 Eylül 2022 / Metîna

 

QEHREMAN MURAT

Qehreman yoldaşımız özgürlük mücadelemizin ilk filizlendiği bölgelerden biri olan Curnê Reş’de (Hilvan) dünyaya geldi. Doğup büyüdüğü Curnê Reş’in destanlara konu olan görkemli direnişi ve ilk Apocu militanların dervişane yaşam hikayeleri ile büyüyen Qehreman yoldaşımız, küçük yaştan itibaren partimiz PKK’yi tanıdı. Ailesinin yanında çiftçilikle uğraşan yoldaşımız, çalışkan kişiliği ile ailesinin geçimine büyük katkıda bulundu. Bu nedenle çevresinde sevilen biri olmayı başardı. Gençlik yıllarıyla birlikte yaşamı, çevresini daha iyi tanımaya ve anlamaya başlayan Qehreman yoldaşımız, kapitalist sistemin topluma dayattığı yaşamın anlamsızlığının farkına vardı. Yine Kürt halkı üzerinde sürdürülen soykırım siyasetinin de bilincine varan yoldaşımız, kendisine dayatılan yaşam biçimini kabul etmedi. Doğru yaşamın özgür, eşit ve toplumsal olması gerektiğini düşünen yoldaşımız, sorgulamalarını derinleştirerek sürdürdü. Yaşadığı sorgulamalar neticesinde 2005 yılında partimiz PKK ile tanışan Qehreman yoldaşımız, Rêber Apo’nun fikirlerinden derinden etkilendi. Yaşadığı yoğunlaşmalar ve yaptığı sorgulamalarla hem anlamlı bir yaşamın hem de kendi kökleri üzerinde özgürce bir yaşamın Rêber Apo’nun geliştirdiği felsefe ile mümkün olabileceğine kanaat getiren yoldaşımız, bunun da ancak mücadele edilerek elde edileceğinin farkında oldu. Özellikle Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın sömürgeci Türk devletine karşı fedaice yürüttüğü mücadeleden derinden etkilenen yoldaşımız, mücadele rotasını da belirlemiş oldu. Özgür bir yaşam ve kişilik için özüne dönmesi gerektiğini dile getiren yoldaşımız, bunun da ancak gerilla saflarına katılarak mümkün olacağını düşünerek gerilla saflarına katılma kararı aldı. Bu temelde 2011 yılında yüzünü Kurdistan dağlarına dönen Qehreman yoldaşımız gerilla saflarına katıldı.

İlk eğitimini Qendîl bölgesinde alan Qehreman yoldaşımız, aldığı eğitimlerle kısa sürede gerilla ve dağ yaşamına uyum sağladı. PKK’deki yoldaşlık ilişkilerinden ve komünal yaşamdan derinden etkilenen yoldaşımız, bu özgür yaşamın bir parçası olabilmek için yoğun bir çabanın sahibi oldu. Ancak Rêber Apo felsefesini doğru bilince çıkararak ve yaşama fedakarca katılarak binlerce şehidimizin yarattığı yaşama layık olabileceğinin farkında olan Qehreman yoldaşımız, her anını emek vererek geçirdi. Olgun, mütevazı ve sürekli öğrenmek isteyen kişiliği ile birlikte eğitim gördüğü yoldaşlarının saygısını kazandı. Eğitimini bitirdikten sonra da aynı alanda pratik çalışmalara dahil olan yoldaşımız, Qendîl’de birçok çalışma ve bölgede yer aldı. Yer aldığı her çalışmada kesin başarıyı hedefleyen yoldaşımız, bunun için yüksek tempoda mücadele etti. Amcası Serhed – Murat Demir yoldaşımızın 2012 yılında Erzirom’da şehadete ulaşması Qehreman yoldaşımızın mücadelesini daha da büyütmesinin gerekçesi oldu. Kendisine örnek aldığı Serhed yoldaşımızın şehadetine ancak onun intikamını alarak ve anısını yaşatarak cevap olabileceğini düşünen yoldaşımız, 2012 yılında Zagroslar’da geliştirilen devrimci operasyonlarda yer almak istedi. Fakat bulunduğu çalışmanın ihtiyaçlarından kaynaklı bu istemini gerçekleştiremeyen yoldaşımız, gerilla savaşına yönelik yoğunlaşmalarını sürekli sürdürdü.

Düşman saldırılarının başladığı 2015 yılında tekrar savaşın yoğunca yaşandığı alanlara gitmek için ısrarcı olan Qehreman yoldaşımız, bu amacına 2016 yılında ulaştı. Fakat ilk olarak ideolojik bir eğitim alan yoldaşımız, daha sonra Maxmûr ve Kerkuk bölgesine geçerek DAİŞ çetelerine karşı verilen direnişe dahil oldu. DAİŞ çetelerinin halkımıza yönelik soykırım saldırılarına karşı geliştirilen birçok hamle ve eylemde yer alarak tarihi görev ve sorumluluklarının yerine getirdi. Daha sonra tekrar Medya Savunma Alanları’na geçen Qehreman yoldaşımız, kendisini yeni dönem gerilla taktiklerinde geliştirmek için askeri akademilere geçti. Akademide aldığı eğitimlerle birçok branşta yetkinleşen yoldaşımız, böylece savaş tecrübesini aldığı eğitimlerle daha da pekiştirmesini bildi. Hem savaş sürecine hem de eğitim sürecinde samimi yoldaşlığı ve emekçi yanlarıyla öne çıkan Qehreman yoldaşımız, tüm yoldaşlarının kendisine örnek aldığı Apocu bir militan oldu. Eğitimden sonra Metîna bölgesine geçen yoldaşımız, savaşa yönelik yoğunlaşmaları ile kısa sürede yoldaşlarının dikkatini çekti. Özellikle yeni dönem savaşının nasıl yürütülmesi konusundaki fikirleri ve bu fikirleri pratikleştirmek için harcadığı emekle tüm yoldaşlarının saygısını kazandı. Demokratik Modernite Gerillacılığı’nın yeni dönem savaş tarzını tüm detayları ile tatbik etmek için elinden geleni yapan yoldaşımız, yoldaşlarını en küçük ayrıntıya kadar eğitmekten geri durmadı. Düşman saldırılarına karşı anında cevap olunması gerektiğini düşünen Qehreman yoldaşımız, bu temelde özellikle 2021 yılında gelişen düşman saldırılarına ilk cevap veren yoldaşlarımızdan oldu. Düşmanın kapsamlı saldırılarına karşı fedaice direnen yoldaşlarımızdan biri olan Qehreman yoldaşımız, Metîna, Zap ve Avaşîn’de yürütülen destansı tünel direnişlerine ancak böyle layık olabileceğini düşündü. Avucunun içi gibi bildiği Girê Hakkari bölgesinde yönelik 2022 yılında gelişen düşman saldırısına karşı birçok eylemin geliştirilmesinde ön ayak olan yoldaşımız, bu eylemlerin başarıya ulaşması için elinden geleni yaptı. Yeri geldiği kendisi de eylemlere katılarak yoldaşlarına güç ve moral kaynağı oldu. Ancak fedailik çizgisinde bir mücadele ile düşmanın yenilgiye uğratılabileceğine inanan yoldaşımız, her anında fedaice bir katılımın sahibi oldu.

30 Eylül 2022 günü Girê Hakkari Direniş Alanı’nda Fîraz ve Rûbar yoldaşlarla birlikte düşmana karşı etkili bir eylem yapan Qehreman yoldaşımız, yaşanan düşman saldırısında son nefesine kadar özgürlük değerlerine bağlı kalmayı bildi. Yoldaşları olarak Qehreman yoldaşımızın anısını mücadelemizde yaşatacağımızın sözünü veriyoruz.

 

RÛBAR XEMGÎN

Rûbar yoldaşımız Rojhilatê Kurdistan’ın Maku kentinde ulusal değerlerine ve Kürt kültürüne bağlı bir ailede dünyaya geldi. Ailesinin bu özelliklerinden dolayı kendisini var eden değerlerle yetişti. Yaşadığı çevrenin de etkisiyle partimiz PKK’yi ve gerilla mücadelemizi erken yaşta tanıma imkanı buldu. Henüz mücadelemizi tam bilince çıkaramasa da duygusal olarak kendisini her zaman gerillaya yakın hissetti. Gerillanın fedakarca mücadelesinden etkilenerek, mücadele saflarına katılmanın hayalini kurdu. Canlı, atik ve zeki bir kişiliği olan Rûbar yoldaşımız bu özellikleriyle çevresinde sevilen ve değer gören biri oldu. Aynı zamanda kendisini ailesine karşı sorumlu hisseden yoldaşımız, ailesinin geçimine katkıda bulunmak için başta inşaat olmak üzere birçok işte çalıştı. Bu nedenle tüm yaşamı boyunca emeğe büyük bir değer biçti. Yaşamının her anında emek vererek değer yaratmayı kendisine ilke edindi. 2010 yılından itibaren gelişen Devrimci Halk Savaşı stratejisiyle yeni bir mücadele dönemine giren gerillanın Bakurê Kurdistan’da işgalci Türk devletine yönelik etkili eylemler yapması Rûbar yoldaşımızın tüm dikkatini gerillaya çevirdi. Yurtsever bir Kürt genci olarak işgalcilere vurulan her darbede büyük moral alan yoldaşımız, gerillaya olan bağlılığını daha da güçlendirdi. Sonrasında çevresinden gerilla saflarına katılımların olması ve yakın akrabası olan Diyana Dersim yoldaşımızın 2012 yılında şehadete ulaşması Rûbar yoldaşımızı derinden etkiledi. Bunun üzerine mücadele etme kararlılığına ulaşan yoldaşımız arayışlara girdi. Uzun bir süre partimiz PKK ve Rêber Apo gerçekliğini tanımak ve anlamak için yoğunlaşma yaşayan yoldaşımız, mücadelesini sağlam bir temel üzerinde geliştirmek istedi. 2014 yılından itibaren halkımızın kazanımlarına yönelik gelişen DAİŞ çete saldırıları ve buna karşı verilen destansı direniş Rûbar yoldaşımızın kararlaşmasında etkili oldu. Artık bir Kürt genci olarak üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini düşünen yoldaşımız, 2015 yılında yüzünü dağlara dönerek Serhed alanından gerilla saflarına katıldı.

Gerilla saflarındaki ilk eğitimini Serhed alanında gören Rûbar yoldaşımız, aldığı eğitimle kendisini, halkımızı ve mücadele gerçekliğimizi yakından tanıma imkanı buldu. Özellikle ideolojik eğitimlere büyük bir ilgi duyan yoldaşımız, bu eğitim sürecinde halk olarak neden geri bırakılmak istendiğimizi bilince çıkardı. Bunun için her anında kendisini eğitmek için büyük bir çabanın sahibi oldu. Aynı zamanda sömürgeci güçlerin halkımızı kölelik statüsünde tutmak istediğini ve insan onuruna aykırı bir yaşamı dayattıklarını bilince çıkardı. PKK yaşamını kendisinden çalınan yaşama yeniden kavuşmak olarak ifade etti. Bu nedenle yaşama dört elle sarılan Rûbar yoldaşımız on binlerce şehit yoldaşımızın büyük emek ve bedelle yarattığı PKK yaşamını korumak için sürekli bir mücadelenin içinde oldu. Her anını PKK yaşamının hakkını vermek için emek vererek geçiren yoldaşımız, ancak bu şekilde şehit yoldaşlarımızın anısını yaşatabileceğini düşündü. Serhed alanında bir süre pratik yürüttükten sonra Medya Savunma Alanları’na geçen Rûbar yoldaşımız ilk olarak Avaşîn bölgesinde çalışmalara dahil oldu. Ardından Zap bölgesine geçen yoldaşımız, burada bağlılık ve yüksek güvenirlik gerektiren önemli çalışmalarda yer aldı. Bu süreçte yoldaşlarının kendisine olan güvenini boşa çıkarmayan yoldaşımız, başarılı bir pratiğin sahibi oldu.

Sömürgeci Türk devletinin Kurdistan Özgürlük Gerillası ve onun şahsında halkımızın kazanımlarına yönelik kapsamlı saldırılar geliştirmesi ve yaşanan yoğun savaş sürecinde yoldaşlarımızın şehadete ulaşması Rûbar yoldaşımızı derinden etkiledi. Yaşanan savaş sürecine ve şehadete ulaşan yoldaşlarına cevap olmayı vicdani ve ahlaki bir görev olarak ele alan yoldaşımız, mücadelesini daha da büyütmenin kararlılığına ulaştı. Bunun için Apocu bir militan olarak yaşanan savaş sürecine dahil olmak isteyen yoldaşımız ısrarla savaşın yoğun olarak yaşandığı alanlara gitmek istedi. Bu temelde kendisini ideolojik olarak hazır hisseden Rûbar yoldaşımız, yeni dönem gerilla taktiklerinde uzmanlaşmak için Şehîd Mahir Akademilerinde askeri eğitimlere dahil oldu. İyi bir suikastçı olarak savaş alanlarında rol oynayabileceğini ifade eden yoldaşımız derinlikli yoğunlaşmalar yaşadı. Eğitim sürecinde kendisini ideolojik ve askeri olarak ağır bir savaş süreci için hazırlayan yoldaşımız, en büyük hayali olan Serhed’de gerillacılık yapmak için büyük bir ısrarın sahibi oldu. Fakat örgütümüzün ihtiyaçlarına öncelik veren Rûbar yoldaşımız 2018 yılında Metîna bölgesine geçerek devrimci faaliyetlerine burada devam etti.

Metîna bölgesinin neredeyse her alanında gerillacılık yapan Rûbar yoldaşımız, burada düşmanın işgal girişimlerine karşı geliştirilen birçok eylemde yer aldı. Yer aldığı eylemlerdeki cesareti, atikliği ve gözüpekliği ile tüm yoldaşlarının saygısını kazanan yoldaşımız, bu eylemlerin başarıya ulaşmasında büyük bir emeğin sahibi oldu. Son olarak düşmanın 2021 yılında geliştirdiği tasfiye saldırılarına karşı direniş birliklerinde yer alan yoldaşımız, Girê Zendûra fedaice savaşan yoldaşlarının yükünü hafifletmek için sürekli arayış içinde oldu. Bu süreçte düşmana karşı geliştirilen birçok eylemde yer alarak yoldaşlık görevini yerine getirmek istedi. Daha sonra düşmanın Girê Hakkari’ye yönelik saldırılarına cevap vermek için bu alana geçen yoldaşımız, Şehîd Nurî Yekta ve Azê Erdal yoldaşlar öncülüğünde gelişen direnişe cevap vermek istedi. Bunun da ancak fedaice savaşmaktan geçtiğinin bilincinde olan Rûbar yoldaşımız, düşmana olan öfkesini girdiği her eylemde başarıya odaklanarak gösterdi. 30 Eylül 2022 günü yine Girê Hakkari’de eylem esnasında gelişen düşman saldırısında şehadete ulaşan Rûbar yoldaşımızın anısını layıkıyla yaşatacağımızın sözünü yineliyoruz.

 

FÎRAZ ARTÊŞ

Fîraz yoldaşımız direnişi ile tüm dünyada özgür Kürtlüğün sembolü haline gelen Kobanê’de kadim Kêtikî aşiretine mensup bir ailede dünyaya geldi. Ailesinin ve yaşadığı Kobanê şehrinin yurtsever kimliğinden dolayı partimiz PKK öncülüğünde yürütülen özgürlük mücadelesini çocuk yaşta tanıma imkanı bulan yoldaşımız, kendisini anlatılan gerillanın kahramanlık hikayelerinden derinden etkilendi. Bu nedenle gerillaya her zaman büyük bir sempati besledi. Özellikle ablasının 2011 yılında gerilla saflarına katılmasından derinden etkilenen Fîraz yoldaşımız gerillaya daha fazla ilgi duydu. Ablasının gerilla saflarına katılmasından sonra partimizi ve Rêber Apo gerçekliğini daha yakından tanımak isteyen yoldaşımız arayışlara girdi. Arayışlara girdiği dönemlerin Rojava Özgürlük Devrimi’nin başlangıcına denk gelmesi nedeniyle kısa sürede önemli sonuçlara ulaşan Fîraz yoldaşımız, böylece hem mücadelemizi hem de Rêber Apo gerçekliğini büyük ölçüde tanıdı. Kuzey-Doğu Suriye’deki tüm halklara eşit ve özgür bir yaşamın imkanını sunan Rojava Özgürlük Devrimi’ne yönelik gelişen çete saldırılarına karşı bir Kürt genci olarak tepki duyan yoldaşımız, özgürlük savaşçılarının yürüttüğü destansı direnişten etkilendi. Özellikle Türk devletinin de desteğini alan DAİŞ çetelerinin Kobanê’de fedaice gelişen bir direnişle yenilgiye uğratılması Fîraz yoldaşımızın mücadele azim ve kararlılığını pekiştirdi. Tarihi Kobanê Direnişi ile ancak fedailik çizgisinde savaşılarak halkımızın kazanımlarının korunabildiğini gören yoldaşımız, bir Kürt genci olarak bu direnişte yer alması gerektiğini düşündü. Yakın akrabalarından yaşanan şehadetlerden de etkilenen yoldaşımız, şehitlere ve onların değerli anısına ancak mücadele saflarına katılarak layık olabileceğinin bilincinde oldu. Bu temelde 2017 yılında bulunduğu Rojava alanında direniş saflarına katılan yoldaşımız, burada yaklaşık iki yıl boyunca mücadele yürüttü. Bu süreç içerisinde kendisini askeri anlamda yetkinleştirme imkanı bulan yoldaşımız, halkımızın kazanımlarına saldıran Türk devleti ve tüm çete gruplarına karşı savaştı. Önemli bir savaş tecrübesi edinen Fîraz yoldaşımız küçük yaşta hayranlık duyduğu gerillaya katılarak mücadelesini daha da büyütmek istedi. Bu temelde mücadele tarihimizdeki en yoğun savaş sürecinin yaşandığı bir dönemde yüzünü Kurdistan dağlarına dönen yoldaşımız, büyük bir iddia ve kararlılıkla gerilla saflarına katıldı.

Gerilla saflarında aldığı ilk eğitimlerle birlikte dağ ve gerilla yaşamına kısa sürede uyum sağlamayı başaran Fîraz yoldaşımız, işgalci Türk devletine karşı sürdürülen direnişe dahil olmak için kendisini gerilla savaş sanatında yetkinleştirdi. Özgür bireye ve komünalizme dayanan gerilla yaşamından etkilenen yoldaşımız, kendisini adeta yeniden doğmuş gibi hissetti. Bu nedenle gerillada yaşadığı her ana büyük bir anlam biçen yoldaşımız, şehit yoldaşlarımızın büyük bedeller vererek yarattığı bu özgür yaşama layık olmak için büyük bir emek ve çabanın sahibi oldu. Bunun için önceden edindiği savaş tecrübelerinden yararlanan yoldaşımız yaşadığı derin yoğunlaşmalarla yetkin bir gerilla olmayı başardı. Gerilla saflarında yeni olmasına rağmen savaşın yoğun yaşandığı bölgelere gitmek isteyen Fîraz yoldaşımız, yoldaşlarının önerisiyle bu istemini belli bir süre ertelemek durumunda kaldı. Fakat yüreği her zaman direniş içerisinde yer alan yoldaşlarıyla oldu. Her anında onları hissederek mücadelesini büyütmenin arayışında oldu. Bu temelde gerillanın yeniden yapılandırılması projesi çerçevesinde kendisini askeri alanda daha da geliştirmek istedi. Birçok gerilla savaş taktiğinde bilgisi olan Fîraz yoldaşımız, bu taktikleri mücadeleye etkili bir şekilde yansıtmak için uzmanlık eğitimleri aldı. Bir Demokratik Modernite Gerillası olarak kendisini askeri ve ideolojik anlamda daha fazla derinleştirmesi gerektiğinin bilincinde olan yoldaşımız, aynı zamanda ideolojik olarak da her geçen gün kendisini eğiterek Rêber Apo felsefesinde derinleşti.

Soykırımcı Türk devletinin halkımızın öncü gücü olan gerillayı tasfiye etmek amacıyla Metîna, Zap ve Avaşîn bölgelerine yönelik kapsamlı bir saldırı başlatması üzerine Metîna bölgesine geçen Fîraz yoldaşımız, burada sürdürülen devrimci hamleye dahil oldu. Başta Girê Hakkari Direniş Alanı olmak üzere Metîna’nın birçok bölgesinde gelişen işgal saldırılarına karşı sürekli eylem halinde oldu. Yoldaşları ile birlikte düşmana ağır darbelerin vurulduğu birçok eylemde fedaice bir katılım sağladı. Cesareti ve tereddütsüz katılımı ile beraberindeki yoldaşlarına güç ve moral kaynağı olan Fîraz yoldaşımız, emekçi ve fedakarlığı ile de yer aldığı eylemlerin başarıya ulaşmasında belirleyici oldu. Bu nedenle birlikte mücadele ettiği tüm yoldaşlarının saygısını kazandı. Doğal, samimi kişiliği ve yoldaşlarına verdiği değerle bilinen Fîraz yoldaşımız, yaşamda olduğu gibi savaşın en çetin koşullarında da bu özellikleri ile örnek bir Apocu militan olmayı bildi.

Girê Hakkari Direniş Alanı’ndaki yoldaşlarının geliştirdiği destansı direnişe destek olmak ve bir nebze de olsa yüklerini hafifletmek isteyen Fîraz yoldaşımız, beraberindeki Qehreman ve Rûbar yoldaşlarla birlikte düşmana darbe vurmak için sürekli arayış içinde oldu. Bu temelde 30 Eylül 2022 günü düşmana yönelik geliştirilen eylem sırasında son nefesine kadar fedaice direnerek şehadete ulaştı. Yoldaşları olarak Fîraz yoldaşımızın özgür Kurdistan hayalini gerçekleştireceğimizin sözünü yineliyoruz.”