HRE: 6-15 Haziran arasında 11 işgalci öldürüldü

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), işgalci Türk devlet güçlerine karşı 6-15 Haziran tarihleri arasında düzenledikleri eylemlerde 11 işgalcinin öldürüldüğünü, 13’ünün yaralandığını bildirdi.

HRE yaptığı yazılı açıklamada “6-15 Haziran tarihleri arasında işgalci çetelere dönük etkili eylemler” gerçekleştirdiklerini belirtti.

Eylemler ve sonuçları şöyle sıralandı:

“6 Haziran’da Efrîn’de Cinderes yolu üzerinde çetelere dönük gerçekleştirilen eylemlerde bir çete üyesi öldürüldü.

7 Haziran’da Bab ilçesine bağlı Rayî beldesine işgalci çetelere dönük özel bir eylem gerçekleştirildi. Eylemde 3 çete üyesi öldürülürken 9 çete üyesi ise yaralandı. Eylemde ayrıca bir motosiklet de tahrip edildi.

8 Haziran’da Efrîn’in Mahmudiye Mahallesi’ne yapılan sabotaj eyleminde 2 çete üyesi öldürüldü bir araç tahrip edildi.

11 Haziran’da Ezaz’a bağlı Til Cilbirîn köyünde işgalci Türk ordusuna ait bir nokta hedef alındı. Eylemin sonucunda 3 çete üyesi öldürülürken bir çete üyesi de yaralandı.

12 Haziran’da Cerablus’ta işgale çetelere dönük bir eylem gerçekleştirildi. Eylemde Feysel Xelîl isimli bir çete başı öldürülürken bir çete üyesi de yaralandı.

15 Haziran’da Şera ilçesinde bağlı Kefercan köyünde işgalcilere dönük yapılan sabotaj eyleminde 3 çete üyesi öldürüldü ve bir araç tahrip edildi.

Eylemlerde 11 çete üyesi öldürüldü 13 çete üyesi ise yaralandı.”