HRE: 7 işgalci öldürüldü, iki üs imha edildi

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), işgalci Türk devlet güçlerine karşı düzenledikleri eylemlerde en az bir asker, bir personel ve 5 çete üyesinin öldürüldüğünü, iki üç ve üç araç imha ettiklerini bildirdi.

HRE, işgalcilere karşı eylemlerin 19-24 Haziran tarihleri arasında gerçekleştiğini belirtti.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Güçlerimiz, işgalci Türk ordusu ve çetelerinin saldırılarına meşru savunma çerçevesinde yanıt vermeye devam ediyor. Birliklerimiz bu çerçevede farklı bölgelerdeki birçok hedefe eylemler düzenledi.

19 Haziran’da işgalci Türk ordusunun Marê’de yeniden aktif edilmeye çalışan bir üssüne yönelik eylem düzenlendi. Eylemde bir iş makinesi imha edildi birisi de darbe aldı. Aynı zamanda işgalci Türk ordusuna bağlı bir asker ve bir personel öldürüldü.

20 Haziran’da Marê’de bir çete grubuna dönük etkili bir eylem gerçekleştirdi. Eylemde çok sayıda çete üyesi ölürken bazı çete üyeleri de yaralandı. Ölü ve yaralı sayısına dair kapsamlı bilgiler elde edilemedi.

20 Haziran’da Şera ilçesine bağlı Omer Simo köyünde “Asif El Şîmal” isimli çete grubuna yönelik eylem gerçekleştirildi. Eylemde 3 çete üyesi öldü bir çete üyesi yaralandı. Aynı zamanda çetelerin içinde bulunduğu askeri üs ve bir araç da imha edildi.

24 Haziran’da Ezaz’a bağlı Kefr Xoşer köyüde bir cephede toplanan bir grup çete üyesine dönük etkili bir eylem gerçekleştirildi. Eylemde çete üyesi öldürüldü 2 çete üyesi de yaralandı. Çetelerin içinde bulunduğu üs de imha edildi.

Güçlerimizin Marê, Şera ve Ezaz’da gerçekleştirdiği eylemlerde işgalci Türk ordusuna bağlı bir asker, bir personel ve 5 çete üyesi öldürülürken, 3 çete üyesi de yaralandı. Öte yandan 3 araç ve 2 üs de imha edildi.”