HRE’den bilanço: 112 işgalci öldürüldü

HRE, 2021 yılının ilk 6 ayında işgalci Türk devleti ve çetelerinin 112 ölüsünün olduğunu açıkladı.

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), 2021’nin ilk 6 ayında işgalci Türk devleti ve çetelerine yönelik gerçekleştirilen eylemlerin bilançosunu açıkladı.

HRE'nin açıklaması şöyle:

“İşgalci Türk devleti Efrîn’i işgal ettikten sonra, halkımıza yönelik her türlü insanlık dışı uygulamaları yürüttü ve yürütmeye de devam ediyor. Efrîn’in demografik yapısı ve doğası üzerinden her türlü kirli politikayı uyguluyor.  Her gün yapılan şiddetli bombardımanlarla bölge halkını ve doğasını hedef alıyor. İşgalci Türk devletinin, bölge halkına yönelik işlediği insanlık dışı suçlar karşısında güçlerimizin eylem ve direnişi güçlü bir şekilde devam ediyor. 2021’in ilk 6 ayında işgalcilere karşı etkili eylemler gerçekleştirildi ve bu eylemlerde işgalcilere ağır darbeler vuruldu.

'67 EYLEM YAPILDI'

Güçlerimiz, 2021’in ilk 6 ayında işgalci ordu ve çete gruplarına karşı toplamda 67 eylem gerçekleştirdi. Bu eylemlerde, 1 başkomutan, 31 asker öldü, 27 asker ise yaralandı. 2 MİT üyesi öldürüldü. 2 MİT üyesi de yaralandı. Öte yandan bir Türk ordusu personeli de öldürüldü. 2’si çete başı olmak üzere 79 çete öldürüldü. 83 çete de yaralandı.
Eylemlerin sonucunda: 19 askeri araç, 1 iş aracı, 2 motor, 2 adet kirpi tipi zırhlı araç, 4 doçka yüklü araç, 1 termal dürbün, 1 gündüz dürbünü, 1 telsiz imha edildi. Ayrıca çetelere ait bir iş yeri ve 4 üs imha edildi, 2 araç darbelendi.
Bu eylemlerde, 1 BCK, 3AK-47, 1 gece dürbünü, bir telsiz ve 3 telefon ele geçirildi.

8 SİVİL VE 5 SAVAŞÇI ŞEHİT

İşgalci Türk devleti 2021 yılının başından bu yana yüzlerce kez bölgeyi bombaladı. Bu bombardımanlarda 4’ü çocuk 8 sivil yurttaş şehit düştü. 11 yurttaş da yaralandı. Öte yandan işgalci çeteler 3 kez kara saldırısı düzenledi.
İşgalci ordu ve çete gruplarının saldırısı sonucu 5 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.”