HRE'den eylemler: 5 işgalci öldürüldü

HRE, 3 çete üyesi ve 2 işgalci askerin öldürüldüğünü, çok sayıda çetenin yaralandığını duyurdu.

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE) Efrîn’in Türk ordusu ve çeteleri tarafından işgal edilmesinin  3’üncü yıl dönümü dolayısıyla Efrîn’deki işgalcilere karşı bir dizi eylem gerçekleştirdi.

HRE, 17 Mart’ta birlikleri ve işgalci Türk ordusuna bağlı çeteler arasında çıkan çatışmalarda 2 savaşçılarının esir düştüğünü, ayrıca savaşçıları Rûken Zerdeşt’in düşmanın esiri olmamak için bombayı elinde patlattığını ve şehadete ulaştığını kaydetti.

İŞGALİN YIL DÖNÜMÜNDE EYLEMLER

Açıklamada şöyle denildi:

“Efrîn’in işgalinin yıl dönümü vesilesiyle güçlerimiz eylemler düzenledi.

Bu çerçevede:

14 Mart günü, Efrîn’e bağlı Eşrefiyê Mahallesi’nde Sultan Murat çetelerine yönelik eylem düzenlendi. Eylemde bir araç imha edildi.

16 Mart günü, Efrîn bölgesinde çetelerin cephesinin yanında bir eylem gerçekleştirildi. Eylem sonucu bir çete üyesi öldürüldü. Çetelerin yaralıları da mevcut fakat sayıları hakkında net bir bilgi elde edemedik.

16 Mart günü, güçlerimiz Efrîn’de Cindirês yolu üzerinde bulunan çetelerin kontrol noktasına sabotaj eylemi düzenlendi. Eylemde 2 çete üyesi öldürülürken 5 çete üyesi de yaralandı. Aynı zamanda çetelere ait bir araç da imha edildi.

17 Mart günü, işgalci askerler ile birliklerimiz arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmada 2 arkadaşımız esir düştü ve Rûken Zerdeşt arkadaşımız da yaralandı. Rûken Zerdeşt, çetelerin eline düşmemek için üzerindeki bombayı patlatarak şehadete ulaştı. Güçlerimiz, aynı gün Efrîn’deki Mahmudiyê Mahallesi’nde çetelere yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Eylem sonucunda 2 çete üyesi yaralandı.

18 Mart günü, güçlerimiz Efrîn bölgesinde işgalci Türk ordusuna ait bir üsse eylem düzenledi. Eylemde 2 işgalci asker öldürüldü, 2’si de yaralandı.

Rûken Zerdeşt yoldaşımız Êzidî bir ailede büyüdü. Yoldaşımız kendinde yurtsever ruh ve kültürü inşa ederek işgalci düşmana karşı öfkesini her gün büyüttü. Rûken yoldaş, Şehîd Avesta birliğinin ilk şehdidir. Özgür kadın çizgisini esas alan yoldaşımız Avestaların yolunu takip etti. Rûken yoldaş, Efrîn’in işgalinin yıldönümünde özgür bir yaşamın onurlu bir mücadele ve direnişle elde edileceğini ispat ederek, devrimci halk savaşı çizgisinde ilerlemek gerektiğini belirtmiştir. Çağın Direnişi, Avestaların şahsında YPJ öncülüğünde nasıl bütün dünyada yayıldıysa bugün de Rûken yoldaş şahsında yayıldı. Rûken yoldaş, Karker ve Avestaların düşüncelerinin izinde büyük özgürlük iradesinin işgalcileri yeneceğini bir kez daha ispat etti.”

BİR SAVAŞÇI ŞEHİT DÜŞTÜ

Şehit düşen savaşçının kimlik bilgileri şöyle açıklandı:

Kod adı: Rûken Zerdeşt

Ad soyad: Gulîstan Zuheyr Îbrahîm

Ana adı: Hesna

Baba adı: Zuheyr

Doğum yeri: Efrîn-Şêrawa

Şehadet yeri ve tarihi: Efrîn | 17 Adar 2021


HRE, şu ifadelerle noktaladı: “Rûken Zerdeşt şahsında bütün şehitlerimizi saygıyla anıyor ve bütün şehit ailelerine başsağlığı diliyoruz. Bu bağlamda halkımıza ve şehitlerimize verdiğimiz özgürlük sözünü tekrar ediyoruz.”