HRE’den işgalcilere karşı dört eylem: 10 ölü, 4 yaralı

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Türk işgal güçlerine karşı düzenledikleri dört ayrı eylemde en az 10 işgalcinin öldürüldüğünü, 4’ünün yaralandığını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HRE, “26-30 Haziran’da işgalci Türk ordusu ve çetelerine yönelik eylemler gerçekleştirildi” dedi.

Bu eylemlerde 10 çete üyesinin öldürüldüğünü, 4’ünün yaralandığını belirten HRE eylemlerin detaylarını şöyle açıkladı:

“26 Haziran’da Marê beldesinde işgalci Türk ordusu ve çetelerine yönelik suikast eylemi gerçekleştirildi. Eylem sonucu bir çete üyesi öldürüldü. Aynı gün içerisinde Efrîn’e bağlı Kawa kavşağında sabotaj eylemi gerçekleştirildi. Eylemin sonucunda biri çete başı olmak üzere 3 çete üyesi öldürüldü, 4 çetesi yaralandı. Aynı zamanda 2 araba imha edildi.

27 Haziran’da Marê beldesine bağlı Dabiqê köyünde işgalci Türk ordusunun askeri üssüne yönelik eylem gerçekleştirildi. Eylemde çetelerin ölü ve yaralı sayısı tespit edilemedi.

29 Haziran’da Marê çevresinde, işgalci çetelerin askeri üssüne yönelik bir dizi suikast eylemi gerçekleştirildi. Eylemin sonucunda 5 çete üyesi öldürüldü.

30 Haziran’da Ezaz’a bağlı Kefer Kelbîn köyü önünde gerçekleştirilen suikast eyleminde bir çete öldürüldü. Aynı gün içerisinde Marê beldesinde gerçekleştirilen sabotaj eylemi sonucunda doçka yüklü bir araç imha edildi.”