HRE: Dört bölgede 9 işgalci öldürüldü

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE) Bab, Marê, Şera ve Şêrawa’da düzenledikleri “etkili” eylemlerde 3’ü Türk askeri olmak üzere 9 işgalcinin öldürüldüğünü bildirdi.

HRE, 27 Haziran ile 14 Temmuz tarihleri arasında Bab, Marê, Şera ve Şêrawa’da düzenledikleri eylemlerin bilançosunu açıkladı.

HRE, “İşgalci Türk ordusu ve bağlı çetelerinin saldırılarına cevap verme kapsamında gerçekleştirdiğimiz eylemlerimiz devam ediyor.  Bab, Marê, Şera ve Şêrawa’da işgalcilere karşı etkili eylemler gerçekleştirildi” dedi.

Bu eylemlerin detayları şöyle verildi:

“27 Haziran’da Bab’da işgalci çetelere karşı gerçekleştirilen sabotaj eyleminde 2 çete öldürüldü, bir çete yaralandı. Ayrıca çetelere ait bir araç imha edildi.

5 ile 6 Temmuz’da Marê beldesi yakınlarında gerçekleştirilen suikast eyleminde ise 3 çete öldürüldü.

14 Temmuz’da yine Marê yakınlarında gerçekleştirilen suikast eyleminde bir çete öldürüldü. Aynı gün Şera ilçesine bağlı Meryeminê köyünde işgalci çetelere karşı özel bir eylem gerçekleştirildi. Bu eylemde de çetelere ait bir araç imha edildi. Yine 14 Temmuz’da Şêrawa ilçesine bağlı Gobelê köyünde işgalci Türk ordusuna bağlı üsse yönelik gerçekleştirilen eylemde 3 asker öldürüldü ve Kirpi tipi bir zırhlı araç ile cephanelik imha edildi.

Gerçekleştirilen eylemlerde toplamda 6 çete ve 3 asker öldürüldü, bir çete yaralandı.”