Kanaat önderleri: Türk devletinin yaptığı terördür, işgaldir, son vermeli!

Cizre Bölgesi’ndeki kanaat önderleri Türk devletinin Hesekê Kantonu’ndaki Til Temir ve Zırgan’a yönelik işgal saldırılarına karşı, uluslararası güçlerin sessizliğine tepki gösterdi.

Kanaat önderleri, din alimleri ve Til Temirlilerden oluşan onlarca kişi, işgal saldırılarına karşı bir açıklama yaptı.

Türk devleti hafta başından bu yana Til Temir ve Zirgan’a yoğun saldırılarda bulunuyor. Sivillerin doğrudan hedef alındığı işgal saldırılarında en az 4 kişi hayatını kaybetti.

Omera aşireti şeyhi Mihemed Tahir tarafından okunan açıklamada, “Uluslararası Koalisyon, Rusya, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, insan hakları ve hukuk örgütlerine Cizre Bölgesi’nin kanaat önderleri ve bütün hakları olarak insanlık dışı suçları kınadığımızı belirtmek istiyoruz. Ateşkes anlaşmasına rağmen gerçekleştirilen bu saldırılar zulümdür, işgaldir, terördür” denildi.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi: “Türk devleti saldırılarıyla yurttaşların içinde korku yaratmak istiyor. Kuzey ve Doğu Suriye halkları topraklarından vazgeçmeyecek ve tüm güçleriyle bölgelerini savunacak. Uluslararası güçleri ve garantör güçleri saldırılara ve yurttaşların kanının dökülmesine son vermeye çağırıyoruz. Ayrıca terörün kaynağı haline gelen bölgeleri bölgelerin gerçek sahiplerine geri vermeye çağırıyoruz.”