Katalonya’dan Özerk Yönetim’e ziyaret

Katalonya parlamentosundan iki milletvekili ve Barselona Meclis’inin bir üyesi, Kuzey ve Doğu Suriye’yi ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu ve bölgedeki durum hakkında bilgi aldı.

İspanya’da geniş özerkliğe sahip Katalonya Bölgesi Milletvekilleri Lulia Regovat ve Robin Wagensberg ile Barselona meclisi üyesi Laura Breeze, Kuzey ve Doğu Suriye’yi ziyaret etti.

Katalan heyet ilk olarak Özerk Yönetim Dış İlişkiler Dairesi’nin Qamişlo’daki merkezinde görüşmelerde bulundu.

Heyeti, Dış İlişkiler Dairesi Eş Başkanları Ebdulkerîm Umer ve Daniya Remedan ile Yürütme Komitesi Üyesi Sena Deham karşıladı.

ANHA’nın haberine göre görüşmede Kuzey ve Doğu Suriye’deki yönetim sistemi ile yaşadığı siyasi ve ekonomik sorunlar ele alındı. Görüşmede ayrıca Özerk Yönetim ile Katalonya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi de gündeme geldi.

Dış İlişkiler Dairesi Eş Başkanı Ebdulkerîm Umer, “Diplomasimizi sivil toplum kuruluşlarının, sendikaların, birliklerin, kadın ve gençlik hareketlerinin, aydınların ve akademisyenlerin ilişkilerinin geliştirmesine dayandırıyoruz. Bu bağlamda ziyaretinizden dolayı oldukça memnunuz” dedi.

Katalan heyetle görüşmede işgalci Türk devletinin Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî’de işlediği savaş suçları ve etnik temizliğe ilişkin bilgi verildi.

Ebdulkerîm Umer, insani yardımların bölgeye ulaşması için Til Koçer Sınır Kapısı’nın açılması gerektiğini vurgularken, Hesekê’deki su kesintisinin insani felaketlere yol açacağı endişesini ifade etti.