Katledilen Çelebi’nin cenazesi Van’a uğurlandı

Katledilen Kuzey Kürdistanlı siyasi mülteci Zeki Çelebi’nin cenazesi Van'a uğurlandı.

Süleymaniye’de düzenlenen silahlı saldırıda katledilen Kuzey Kürdistanlı siyasi mülteci Zeki Çelebi'nin cenazesi Süleymaniye morgundan alındı. Ardından Süleymaniye’deki Bahtiyar Caddesi’nde ailesi, aktivist, sanatçı ve yurtseverler tarafından karşılandı. Ardından Ahmed Hacı Ali Camisi’ne getirilen cenaze, Van'a uğurlandı.


“Tohildan” ve “Şehid Namirin”  sloganları atılan karşılamada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Zeki Çelebi’nin fotoğrafları taşındı. Sanatçı Aware Kerkük de burada Zeki Çelebi için şarkı okudu.

'MÜCADELESİ KÜRT HALKININ ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİNDİ'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Üyesi ve Mezopotamya İşçi Derneği Başkanı Müslüm Kaplan Çelebi, "Düşman iyi bilsin ki Şehit Zeki’nin verdiği mücadele yoldaşlarıyla devam edecek ve amacına ulaşacaktır. Amacı Kürt halkının özgürlüğü ve düşmanı yok etmekti. Ama maalesef Kürt olduğunu iddia eden ve kendilerini düşmanın eline bırakanlar tarafından katledildi" dedi.

Müslüm Kaplan son olarak, “Biz HDP’liler ve demokrasi devrimcileri olarak kanımızın son damlasına kadar aynı yolda yürümeye devam edeceğiz. Katletmeler ve saldırılar Kürt halkının iradesini kıramaz” dedi.

Ardından İmam Nadir Ali bir konuşma yaparak şunları söyledi: “Şehit Zeki Süleymaniye için hizmet etti. Şehit Zeki, kendisini Süleymaniye halkı olarak görüyordu. Bu şehirde maaş talep edilirken bile onlarca aracın ve güvenlik güçlerinin sokağa çıkması ama halkın ve kameraların önünde Zeki şehit edilirken hiçbir şey yapılmaması büyük bir ayıptır. Failler hâlâ bulunamadı. Biri bunu tereyağından kıl çeker gibi yaptı. Faillerin bulunması hükümetin işidir, eğer bunu yapmazlarsa ölünceye kadar utanç içinde yaşayacaklar.”

Dini törenin ardından Çelebi’nin cenazesi Van şehrinde defnedilmek üzere Kuzey Kürdistan’a uğurlandı.

MİT TARAFINDAN TEHDİT EDİLMİŞTİ

Çelebi silahlı saldırıya uğramadan önce Türk MİT’i tarafından defalarca aranmış ve kendisine ajanlık dayatılmıştı. Ailesiyle de tehdit edilen Çelebi, MİT’in bu dayatmalarını reddetmişti. PKK Şehit Aileleri Komitesi üyesi Yasin Bulut’un (Şükrü Serhed) şehadetinin ardından bazı arkadaşlarıyla Medya Haber TV’deki programa katılan Çelebi, "Onlarca kez arandık MİT tarafından, ailelerimizle tehdit ediliyoruz. Bize teslimiyeti dayatıyorlar. Düşman Kürdistan dağlarında mahsur kaldı ve bir şey elde edemeyeceğini anladığı için kirli yöntemlere başvuruyor" demişti.