KCDK-E: Rojava özgürlük devrimi tüm insanlığa kutlu olsun

19 Temmuz Rojava Devrimi’nin yıldönümüne ilişkin açıklama yapan KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, “19 Temmuz 2012’de Rojava Özgürlük Devrimi ile taçlandırıldığı 21. Yüzyılın büyük dönüm noktası” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı şunları belirtti: “Kobanê Direnişi’nin destansı başkaldırısının 19 Temmuz 2012’de Rojava Özgürlük Devrimi ile taçlandırıldığı 21. Yüzyılın büyük dönüm noktası. Ortadoğu dengelerini kökten etkileyen, halklar arası demokratik birlik ve kardeşlik tohumlarını yeşerten, kadın öncülüklü demokratik-toplumsal devrim.

Kürt, Arap, Asuri-Süryani, Türkmen, Ermeni tüm Ortadoğu halklarını demokratik ulus etrafında birleştiren ve gericiliklere karşı birleştiren, mücadelede ortaklaştıran devrim. Binlerce kadın, erkek, yaşlı kahramanın uğruna şehit düştüğü Kobanê direnişinin, insanlık iradesini temsil eden destansı direnişiyle bedel ödeyerek kazandığı büyük devrim. Başta faşist Türk devleti olmak üzere tüm gerici güçlerin insanlık dışı saldırılarına karşı ayakta dik durarak kazanılan bir devrim.

Dünyanın her tarafından enternasyonalist ve Türkiyeli devrimcilerin canlarını vererek katıldıkları, bedel ödedikleri, şehit düştükleri ve yaralandıkları insanlık devrimi. İnsanlığın başına bela edilen barbar DAİŞ çetelerinin kadın iradesiyle karşı konularak yenilgiye uğratan büyük Rojava Özgürlük Devrimi. Diktatör Erdoğan gibi birçok gerici iktidarların heveslerini kursağında bırakan demokratik ulus devrimi.

Ortadoğu’yu ve gericilikte kendini ifade eden iktidarları yenebilmek için Önder Apo’nun felsefesinin vücut bulduğu Rojava kadın devrimi. Tarihte belki de ilk defa kadının hem öncülük ettiği ve hem de inşasında direkt yer aldığı ekolojik, demokratik toplumsal halk devrimi. Öyle ki bu kadın öncülüklü deneyim şimdilerde tüm dünya kadınlarına ve insanlığa ilham kaynağı olmaya devam etmektedir.

Rojava Devrimi hem Esad rejimin zulmüne, barbar çetelere ve hem de soykırımcı Türk devletine karşı zafer elde eden büyük bir devrimdir. 10. yılına giren bu devrim bu nedenle tüm bu gerici güçler tarafından kuşatılarak yok edilmek isteniyor. Büyük provokasyonlar, saldırılar, tehditler ve uluslararası hukukta ve adalette yeri olmayan pratiklerle karşı karşı kalmaya devam etmektedir.

Dünya halkların büyük saygı gösterdiği Rojava Devrimi uluslararası güçlerinde eliyle ve göz yuman tutumlarıyla büyük tehlikelerle karşı karşıyadır. Halkların ortak yönetimi ve eşit temsiliyeti ilkesiyle kurulmuş özerk yönetim hiçbir uluslararası görüşme, anlaşma ya da müzakere de muhatap alınmamaktadır. Tersine insanlık düşmanı çeteler tüm bu platformlarda söz söyleme hakkına sahip olarak Ortadoğu halklarının kaderini belirleyen pozisyonlarda olmaya ya devam etmektedirler.

Hem Rojava devriminin yaşayabilmesi hem de insanlığa umut olmayı sürdürmesi için statüsünün tanınması artık temel önceliği, hatta olmazsa olmazı olmuştur. Rojava insanlık devrimin ayakta kalabilmesi insanlığın etrafında bir çember olarak sarılması ve uluslararası arenada tanınarak statüye kavuşması gerekmektedir.

Dünyanın dört bir yanından gösterilen dayanışma ve desteğin yanı sıra şimdi Rojava’da kurulun özerk yönetimin resmi olarak tanınarak bir statüye kavuşması öncelikle mücadelelerimizdendir.

Uluslararası güçlerin ve büyük yardım kurumlarının harekete geçmesi ancak bu şekilde sağlanabilecek ve bu insanlık devrimi ayakta tutularak sürekliliği sağlanabilecektir.

KCDK-E olarak bu büyük insanlık devrimini 10. yılına girerken selamlıyor, özgürlükçü özerk yönetimin statüye kavuşması için Avrupa’nın her yerinde, Avusturalya, Kanada her yerde bu doğrultuda çalışmalar sürdürmek için seferber olmaya çağırıyoruz.

Önder Apo’nun fikirlerinin barış ve özgürlüklerin önünü açan felsefesinin somutlaşmış bir modeli olan Rojava Devrimini yaşatmak bizim temel amacımız olduğunu yeniden vurgulamak gerekiyor.”