KCK'den Celal Başlangıç için başsağlığı mesajı

Gazeteci Celal Başlangıç için başsağlığı mesajı yayımlayan KCK, “Kürt halkıyla olan dostluğu, gerçekleri cesurca dile getirişi, demokrasi mücadelesine olan inancı ve tüm bu değerler uğruna verdiği emekleri karşısında saygıyla eğiliyoruz" dedi.

KCK BAŞSAĞLIĞI MESAJI

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı açıklamasında şunlar belirtildi:

“Değerli gazeteci yazar ve mücadele insanı Celal Başlangıç'ın vefat ettiğini üzüntü içinde öğrendik. Öncelikle ailesine, yakınlarına, dostlarına ve basın camiasına başsağlığı diliyoruz.

Hiç şüphe yok ki böyle bir mücadele insanını ve dostu kaybetmek çok ağır olmuştur. Celal Başlangıç, duruşu ve mücadelesiyle doğru olmanın ve doğru yerde durmanın nasıl olması gerektiğini ortaya koymuş değerli bir mücadele insanı olmuştur. En zor dönemlerde, herkesin kaçtığı ve görmezden geldiği Kürt halkının mücadelesinin yanında yer almış ve her türlü tehlikeyi göze alarak Kürt halkının yaşadığı acıları, zorlukları ve maruz kaldığı katliamları yazmış, dile getirmiştir. Devletin Kurdistan'da işlediği birçok suçu ortaya çıkarmış, gerçeklerin kamuoyu tarafından bilinmesini sağlamıştır. Devletin Kurdistan’da işlediği suçları açığa çıkararak Türk devlet gerçeğinin görülmesinde büyük katkısı olmuştur. Kürt halkının gerçek bir dostu ve gerçek bir hakikat arayışçısı olmuştur. Gerçekleri dile getirmesi ve Kürt halkının haklı mücadelesinin yanında yer almasından dolayı devlet tarafından baskılara, tahkikat ve cezalara maruz bırakılmış, ancak tüm baskı ve tehditlere boyun eğmeyerek hakikatin yanında yer almaktan ve hakikatleri açığa çıkarıp dile getirmekten vazgeçmemiştir. Israrlı ve kararlı bir duruşun ve mücadelenin sahibi olmuştur.

Halkımızın değerli dostu ve mücadele insanı Celal Başlangıç’ın Kürt basınına da çok değerli katkıları, emekleri olmuştur. Vefat ettiği ana kadar özgür basınla dayanışma içerisinde olmuştur. Bilindiği gibi özgür basınla geliştirdiği dayanışmadan ötürü baskılara ve cezalara maruz kaldı ve sürgüne çıkmak zorunda kaldı. Sürgünde de duruşunu, tutumunu, mücadelesini sürdürmüştür. Kürt basını kendisine çok şey borçludur.

Kürt halkıyla olan dostluğu, gerçekleri cesurca dile getirişi, demokrasi mücadelesine olan inancı ve tüm bu değerler uğruna verdiği emekleri karşısında saygıyla eğiliyoruz. Bir kez daha ailesine, yakınlarına, dostlarına ve demokratik özgür basın camiasına başsağlığı dileklerimizi belirtiyoruz.”