KCK’den Rojavalı Hacı İsmail için başsağlığı mesajı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, kısa bir süre önce hayatını kaybeden Rojavalı Mehmet Hacı İsmail için başsağlığı mesajı yayınladı. KCK, Hacı İsmail’in Rojava’daki özgürlük mücadelesinde büyük emekleri olduğunu belirtti.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı yayınladığı yazılı mesajında, “Rojava Kürdistan’da yurtseverliğin örnek kişiliklerinden olan, Rojava’daki özgürlük mücadelesinde büyük emekleri bulunan, Önder Apo’ya büyük bağlılığı ile tanınan ve tüm Rojava Kürdistan halkı tarafından sevilen Mehmet Hacı İsmail’in vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Ailesine, dostlarına ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz” dedi.

Mesajda devamla şu ifadelere yer verildi:

“Değerli yurtseverimiz Mehmet Hacı İsmail Özgürlük Hareketimizle on yıllar önce tanışmış; Önderliğin yanına gitmiş, Önder Apo’ya ve Hareketimize büyük bağlılıkla evini, çevresini ve tüm yaşamını mücadeleyle bütünleştirmiştir. Her dönem mücadeleye bağlılığı, en zor dönemlerde gösterdiği dirayet ve emekle tüm Rojava Kürdistan halkının sevgisini ve saygısını kazanmıştır.

Mehmet Hacı İsmail Rojava Devriminde büyük emeği olduğu gibi toplumsal sorunların çözümünde rusipi olarak da her zaman büyük rol oynamıştır. Bulunduğu alanlarda ve ortamda demokratik otorite olarak toparlayıcı, moral ve güç verici olmuştur. Ne kadar ağır olursa olsun mücadelenin zorlukları aşacağına inanmış, Kürdistan devriminin tarzı olan zor koşullarda mücadele edilip kazanılacağını düşünen kişiliğiyle gerçek bir halk öncüsü olmuştur.

Şehit ailelerinin, şehit analarının devrimin direği olduğu Rojava’da Mehmet Hacı İsmail de devrimimizi ayakta tutan sütunlardan olmuştur. Son nefesine kadar da Önder Apo’ya ve Özgürlük Hareketine bağlılığını sürdürmüştür. Rojava Devriminin Önderlik çizgisinde yürütülmesi konusunda hassas olmuştur. Rojava Devriminde Önder Apo’nun ve şehitlerin büyük emeğini bilen Mehmet Hacı İsmail Rojava’da bu bilincin varlığında ve gelişmesinde de büyük rol oynamıştır.

Mehmet Hacı İsmail Önder Apo ve Hareketimizle erkenden tanıştığı gibi Özgürlük Hareketinin birçok kadrosu evinde kalmış, her zaman bu kadrolara ve harekete bağlılığını mücadelesinde yaşatmıştır.

Mehmet Hacı İsmail Kürdistan’ın tüm parçalarının özgürlüğü özlemiyle yaşamıştır. Biz de tüm şehitlerimizin, tüm yurtseverlerimizin bu özlemini mutlaka gerçekleştirecek, Demokratik Ortadoğu, Özgür Kürdistan yaratılacaktır.”