'KDP'nin politikaları Türk devletine hizmet ediyor'

KDP'nin yürüttüğü politikaların Kürt halkına hizmet etmediğini belirten PYD Eşbaşkanlık Konseyi Üyesi Sema Bekdaş,"KDP'nin yürüttüğü politikalar Kürt düşmanlarına ve özellikle Türk devletine hizmet ediyor" dedi.

KDP tarafından 5 gerillanın şehit düşürülmesi ve cenazelerinin ailelere teslim edilmemesi üzerine Sêmalka’da Şehit Aileler Kurumu tarafından başlatılan çadır eylemi devam ediyor. Ailelerin çağrılarına sessiz kalan KDP ise sınır kapısını kapattı.

PYD Eşbaşkanlık Konseyi üyesi Sema Bekdaş, Halep Kongra Star üyesi Nergiz Bekir ve Qamişlo Belediye Meclisi çalışanı Mune İbrahim, 16 Aralık’ta KDP tarafından Sêmalka Sınır Kapısı’nın kapatılmasını ve işgalci Türk devletinin Şengal’e yönelik işgal saldırılarını ANF'ye değerlendirdi.

Bu dönem Güney Kürdistan hükümetinin Kürt halkının çıkarlarına ters düşen bir politika izlediğine değinen PYD Eşbaşkanlık Konseyi Üyesi Sema Bekdaş, "Bugünlerde Kürdistan’ın sıkıntılı bir süreçten geçtiğini görüyoruz. Kuzey Kürdistan'da Kürt halkına yönelik siyasi ve kültürel soykırımlar, yine Güney Kürdistan'da Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılar devam ediyor. Suriye krizinin üzerinden 10 yıl geçti ve tüm ihtiyaçların karşılandığı Sêmalka Sınır Kapısı kapatıldı. Şu an ambargo uygulanıyor. Ne yazık ki bu kapılar siyasi bir kart olarak kullanılıyor ve sürekli kapatılıyor. Son birkaç aydır yaralı veya hastaların tedavisi için Güney Kürdistan'a geçmesi çok zorlaştı.

Güney Kürdistan'da yaşananlar ve yürütülen politikalar Kürt halkına hizmet etmiyor. Kürt halkının düşmanlarına ve özellikle Türk devletine hizmet ediyor. KDP, Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılarına karşı bir tavır almadı ve saldırıların ortağı oldu. En son 5 gerillanın KDP tarafından şehit edildiği ve cenazelerin ailelerine teslim edilmediği ortaya çıktı. Bu amaçla Şehit Aileler Kurumu çadır eylemi başlatarak KDP’ye şehit cenazelerini teslim etme çağrısında bulundu, fakat bu zamana kadar herhangi bir cevap alamadılar. Semalka Sınır Kapısı’nın kapatılması da Türk devletiyle işbirliği yaptığını gösteriyor" ifadelerini kullandı.

SİYASİ PARTİ LİDERLERİ DİRENİŞ RUHU İLE HAREKET ETMELİ

 "Rojava'nın birlik girişimi oldu, fakat Güney Kürdistan’da kanlı bir savaş açma girişimi var; halkımız bu planlara karşı uyanık olmalıdır" diyen Sema Bekdaş, devamla şunları belirtti: "Kürt halkı düşmanının kim olduğunu bilen bir düzeye gelmiştir. Kürt siyasi parti liderleri direniş ruhuyla hareket etmelidirler. Çünkü Kürt meselesi bugün dünyanın her yerinde tartışılıyor. Özerk Yönetim ve Başkan Öcalan’ın fikrini destekleyen binlerce insan var ve binlercesi Başkan Öcalan'ın özgür bırakılması çağrısı yapıyor. Ama bu siyasi gelişmelere rağmen hala bazı Kürt partilerinin düşmanla işbirliği yaptığını görüyoruz.

Güney Kürdistan hükümetini bu tutumundan vazgeçmeye çağırıyoruz; çünkü bu dönem Kürtlerin onurlu davranması gereken tarihi bir dönemdir. Kürtler yüzyıllardır katledildi, bu yüzden tüm Kürtler birleşmelidir ve Kürdistan'ın dört parçasında kendi kaderini belirlemelidir. Semalka Sınır Kapısı’nın Türk devletinin hizmetine girmemesi için Güney Kürdistan hükümeti tavır almalıdır.

Kürtlerin geçmişinin ve köklerinin olduğu Şengal, her gün Türk devleti tarafından hedef alınıyor. Şengal'de yaşananlara tüm dünya şahit oldu, kimse Şengal’i savunmadı. Şengal kendi savunmasını kendisi yaptı. Güney Kürdistan hükümeti ve Bağdat hükümeti konumunu güçlendirmek için değil, Êzidî halkının katliamlardan korumak için Şengal’i desteklemelidir. Ancak şu ana kadar Güney Kürdistan hükümeti ve Bağdat hükümeti Şengal'e yapılan saldırılara karşı herhangi bir tavır almadı."

KDP İHANETİNİ GİZLEMEYE ÇALIŞIYOR

Yüzyıllardır Kürt halkına ihanetin dayatıldığını söyleyen Halep Kongra Star üyesi Nergiz Bekir ise, "Güney Kürdistan’ın Sêmalka Sınır Kapısında Şehit Aileler Kurumu'nun, KDP tarafından şehit düşürülen gerillaların cenazelerini almak için başlattığı eylem devam ediyor ama KDP cenazelerin Güney'de olmadığını iddia ediyor. Böyle söyleyerek ihanetlerinin ortaya çıkmayacağını ve halkın bunu fark etmeyeceğini sanıyorlar. Ama halk, KDP’nin ihanetinin farkında.

Şengal saldırılarına izin vererek Türk devletine sadece Şengal’in değil, Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarına da kapı açtılar. Bugün Şengal halkının kendi kendini yönettiğini gördükçe sivil kurumları hedef alıyor ve saldırıyorlar. Daha önce de Efrîn'de KDP’nin ihanetini gördük. Çetelere destek verdiğini gördük, Efrîn’deki kadınlara, gençlere ve halka yönelik yürüttüğü faaliyetlerle ihanetini gördük. Halk da bu ihanetin farkındadır, buna göre hareket etmeli, haklarını korumalı ve kendi çocuklarına sahip çıkmalıdır. Çünkü Rojava az şehit vermedi. Bu yüzden ne olursa olsun ve nerede olursak olalım hakkımızı alana kadar davamızdan vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

DÜŞMAN KAN SEVİYOR

Qamişlo Belediye Meclisi çalışanı Mune İbrahim de, Kürt halkı olarak kardeşlikten yana olduklarını ama KDP'nin buna yanaşmadığını belirterek, "KDP Kürtlere ihanet ediyor. Şengal’deki saldırıları kınıyoruz. 70 günden fazladır şehit cenazeleri ellerinde ama cenazelerin Güney tarafında olduğu kanıtlanmasın diye cenazeleri halka teslim etmiyorlar. Qamişlo Belediye Meclisi olarak her zaman halkımızın yanındayız. Düşman meclisimizi kabul etmiyor, çünkü Ortadoğu'da demokrasinin ortaya çıkmasını istemiyor. Düşmanımız kan seviyor ve sivilleri hedef alıyor. Sadece Şengal’de değil, yakın zamanda Rojava’dan da Gulo ailesinden 3 kişiyi şehit ettiler" dedi.