Kobanê’de 2 şehit son yolculuğuna uğurlandı

Anti Terör Güçleri üyesi Besma Heyder (Çîçek Botan) ve QSD savaşçısı Lûey Mihemed Elî Kobanê’de yapı-lan törenle toprağa verildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen 15 Şubat uluslararası komployu yıldönümünde protesto etmek için bedenini ateşe veren ve ağır yaralandıktan sonra şehit düşen Çiçek Botan kod adlı Anti Terör Güçleri üyesi Besma Heyder ile görevdeyken Reqa-Hesekê yolunda kimliği belirsiz kişiler tarafından düzenlenen suikast sonucu şehit düşen Arap kökenli QSD savaşçısı Luey Mihemed Eli Kobanê’de düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Heyder ile Mihemed Eli için Kobanê'deki Şehîd Dicle Mezarlığı'nda tören düzenlendi.

Saygı duruşu ile başlayan törende Fırat bölgesi Öz Savunma Dairesi yöneticilerinden Nebo Temo, bir konuşma yaptı. Temo, şehitlerin sahiplenilmesi ve kazanımların korunması çağrısında bulundu.

PYD Fırat bölgesi yöneticilerinden Almaz Ronî, “Bizler Kürt birliğini sağlamaya çalışırken Başûrê Kurdistan bölgesi hükümeti, halkımızın çocuklarının şehadetinde pay sahibi olanlarla görüşüyor. Bu durum halkımız tarafından kabul edilmiyor ve şiddetle karşı çıkılıyor” dedi.

PYD Sirîn Halkla İlişkiler Sözcüsü Eziz Kobanê de şöyle konuştu: “Kürt ve Arap kanı ilk kez birbirine karışmıyor. Erdoğan ve çeteleri Kuzey ve Doğu Suriye bileşenleri arasındaki güçlü ilişkileri bozma konusunda bir daha başarılı olamayacak. Başûrê Kurdistan hükümetinin de DAİŞ’in temsilcisi Nasir El-Herîrî ile görüşmesini kınıyoruz.”

Konuşmaların ardından her iki şehidin şehadet belgeleri okundu ve ailelerine teslim edildi.

Besma Heyder'in cenazesi Kobanê'deki Şehîd Dicle Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Şehit Lûey Mihemed Elî’nin cenazesi, Sirîn ilçesindeki Şehitler Mezarlığında toprağa verildi.