Kobanê’de tecride karşı yürüyüşler

Kobanê’nin Çelebiyê ilçesinde yüzlerce kişi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması çağrısında bulunmak için yürüyüş gerçekleştirdi.

Kongreya Star “Şimdi özgürlük zamanı” hamlesi çerçevesinde Kobanê’nin 45 km güneydoğusunda bulunan Çelebiyê ilçesinde yürüyüş gerçekleştirdi.

Kongreya Star ilçe binası önünde başlayan yürüyüş, Xerab Aşiq köyünde bulunan Şehit Gelhat Raman meydanına kadar devam etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ve şehitlerin fotoğraflarını taşıyan kitle, sık sık “Önder Öcalan’a özgürlük” sloganları attı.

Şehit Gelhat Raman meydanında mitinge dönüşen yürüyüşte şehitler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Konreya Star adına konuşma yapan Çelebiyê İlçesi Kadın Evi üyesi Emîne Ebdurehman; “Önder Öcalan'a yıllardır uygulanan tecridi protesto etmek için buradayız. Tecride rağmen önderliğin fikir ve  felsefesi Kürt halkı arasında ve tüm dünyada yayıldı” ifadelerini kullandı.

Türk devletinin Rojava’da sivilleri hedef aldığına ve insanlara karşı özel savaş yürüttüğüne dikkat çeken Emîne Ebdurehman, “Bunların yanı sıra gerillalara karşı da kimyasal silah kullanıyor. Uluslararası toplumun bu suçlara karşı sessizliği sürüyor. Ama düşmana artık yeter diyoruz ve artık Önder Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt halkının özgürleşmesinin zamanı geldi” şeklinde konuştu.

‘KÜRT HALKI TECRİT EDİLMİŞTİR’

Kürt halkına birlik olma ve Önder Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için çalışma çağrısında bulunan Emîne Ebdurehman, Önder Öcalan’ın üzerindeki tecridi Kürt halkına uygulanan tecrit olarak nitelendirerek, Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için herkesin düşmana karşı mücadele etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Bu yürüyüş öncesinde Kobanê kentinde ve Kobanê kantonunun Qenaye, Sirîn ve Şêran ilçelerinde de aynı amaçla yürüyüşler yapıldı.