'Kobanê'deki saldırı karşılıksız kalmayacak!'

Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadın Birliği Koordinasyonu, işgalci Türk devletinin Kobanê’ye yönelik saldırısının karşılıksız kalmayacağını belirtti.

Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadın Birliği Koordinasyonu, Türk devletinin Kobanê’ye dönük saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Kobanê’deki şehitler Viyan Kobanê, Nujiyan Öcelan, Rojin, Welîd ve Merhef’i anan koordinasyonluk, “Şehitlerimizin intikamlarını alacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

'ŞEHİTLERİMİZİN İNTİKAMINI ALACAĞIZ'

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadın Birliği Koordinasyonu olarak Rojava Devrimi’nin başlangıcından bu yana emek, devrimci mücadele ve direniş ile yılmadan savaşıyoruz. Bu mücadeleyi devrimin başlangıcından bu yana pek çok değerli şehitle taçlandırdık. İntikam, bağlılık ve şehitlerin bıraktığı mirası büyüterek devrimin öncülüğünü yapma aşamasına geldik. Devrimci Gençlik Hareketi güç, irade, duruş ve eylemciliği ile düşmanın ve ihanetçilerin korkusu haline gelmiştir. Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadın Birliği kuruluşundan bugüne kadar düşmanın ülkeye, devrime karşı yaptığı her türlü saldırıya ve onların hain işbirlikçilerine karşı eylem gücü olmuştur. Bu nedenle işgalci Türk devletinin öncülüğünde faşist güçlerin ve onların hain işbirlikçilerinin hedefi olmuştur. Bu saldırılar Devrimci Gençlik Hareketi’nin tasfiye edilmesi için geliştiriliyor. Bütün bu faşist güçler ve hain işbirlikçiler, gençliğin bastırılması, yok edilmesi ve tamamen ortadan kaldırılması için tüm olanaklarını seferber etmiş ve bu ana kadar da gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Son olarak Kobanê’de çalışmalar esnasında bir üyemizin ailesi ve üyelerimiz Türk devlet faşizminin hava saldırısında hedef alınmış ve 5 arkadaşımız şehit olmuştur.

Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadın Birliği olarak bu saldırılar ile ilk defa karşı karşıya kalmıyoruz. Bu saldırılar bir konsept ile başlatılmış ve şu ana kadar da devam ettiriliyor. Devrimci Gençlik Hareketi’ne dönük bugüne kadar yapılan tüm bu saldırılara duruş, örgütlenme, eylemsellikler ile cevap verilmiştir. Tüm faşist, işgalci güçler, ihanet ve iş birliği çizgisi iyi bilsinler ki, bu saldırılar da daha önceki tüm saldırılar gibi, hiçbir şekilde karşılıksız ve intikamsız kalmayacaktır. Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadın Birliği olarak Şehit Viyan Kobanê, Şehit Nujiyan Öcelan, Şehit Rojin, Şehit Welîd ve Şehit Merhef’in verdiği sözü mücadelemizin ve eylemlerimizin temeli yapacak ve intikamlarını alacağız. Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadın Birliği olarak tüm halkımıza ve gençlerimize bu saldırılara daha da büyük bir irade, eylem ve devrimcilikle karşılık vereceğimize söz veriyoruz.

Devrimci Gençlik Hareketi, kurulduğu günden bu yana kendisini sorumlu ve tarihi bir intikam eylemcisi olarak örgütledi ve intikam çizgisinde aktif mücadele etmeye devam ediyor. Yaptığı bu eylem ve aldığı intikamlarla faşist, işgalci ve ihanetçi düşmanın korkusu olmuştur. Bugün faşizm ve hain iş birliği çizgisine şehit ettiği tüm gençlerin intikamı için pratikte, eylemler ve binlerce devrimci ve savaşçı genç tarafından cevap verilecektir. Tüm halkımıza ve gençlere, gençliği eylem gücü ile şehitlerimizin intikamlarını alacağımızın sözünü veriyoruz.”