Kobanê halkı iki şehidini uğurladı

Binlerce kişi şehit Mesut İbrahim ve Rêber Temo’yu Kobanê’deki Şehit Dicle Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurladı.

Şêran ilçesinde görevi sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu şehit düşen QSD savaşçısı Rêber Temo (Şiyar Şêran) ve Türk devletinin 25 Aralık’ta Kobanê’ye yönelik hava saldırısında yaralı olarak kaldırıldığı Minbic Hastanesi’nde şehit düşen Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Üyesi Mesûd İbrahim (Behdînan Kobanê) Şehit Dicle Şehitliği’nde düzenlenen görkemli törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehitlerin cenazelerini alan kitle, şehitliğe doğru harekete geçti. Şehitlikte cenazeler yüzlerce kişi tarafından karşılandı.

Şehitlikteki törende söz alan Gençlik ve Spor Komitesi Eşbaşkanı Xunav Xelîl, Türk devletinin gençleri bilinçli bir şekilde hedef aldığını söyledi.

Gençlerin toplumun temel dinamiği olduğunu vurgulayan Xunav Xelîl, gençlerin mücadeleye öncülük ettiği için hedef alındığını kaydetti.

Hain ve ajanların toplumdan temizlenmesi gerektiğinin altını çizen Xunav Xelîl, şehitlerin mücadelesini sürdürme sözü verdi.

Törende söz alan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Yürütme Kurulu Üyesi Ehmed Şêxo, Türk devletinin devrim kazanımlarını yok etmeye çalıştığını vurgulayarak, şehitlerin kazanımlarını kimsenin yok edemeyeceğini söyledi. Ahlak dışı yöntemler ve ajanlar eliyle Rojava halkının direnişinin kırılmak istendiğini dile getiren Ehmed Şêxo, “Bölge halkı bu saldırılara karşı uyanık olmalıdır. Bu planların amacına ulaşmaması için direnişi büyütmelidir. Özerk Yönetim’e sahip çıkarak bu planları boşa çıkarabiliriz” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Şehit Aileleri Meclisi, şehitlerin şahadet belgelerini ailelerine teslim etti.

Törenin sonunda şehitlerin cenazeleri sloganlar eşliğinde toprağa verildi.