Kobanê halkı şehitlerini uğurladı

Kobanê’de Ekrem Üstek ve Başûrê Kurdistan’a yönelik saldırılarda Zap’ta şehit olan 3 gerilla için tören düzenlendi.

Türk devletinin hava saldırısı sonucu 1 Mayıs günü şehit düşen devrimci Ekrem Üstek ve Zap direnişinde şehit olan 3 gerilla için Kobanê’deki Şehit Dicle Şehitliğinde düzenlenen cenaze törenine Fırat bölgesinde yaşayan yüzlerce kişi katıldı.

Cenaze töreninde farklı tarihlerde Zap’ta direnerek şehit düşen 3 gerillanın kimlik bilgileri Şehit Aileleri Meclisi tarafından okundu. Şehit düşen gerillaların isimleri şöyle: Nejdet Salih (Rûmet Amed), Dilvîn Ato (Eylem Ronî) ve Gulîstan Hebeş (Zîlan Rustem).

Saygı duruşuyla başlayan cenaze töreninde konuşan Kobanê Askeri Meclisi Eşbaşkanı Mehmûd Kobanê,  Kürdistan coğrafyasında yaşanan savaşın Kürtler için varlık ve yokluk mücadelesi olduğunu belirterek, “Türk devleti NATO’dan destek alıyor. Kürtleri katletmek için her türlü silahı deniyor” şeklinde konuştu.

Mehmûd Kobanê, Kürtlerin birliğinin düşmana karşı en iyi cevap olduğunu belirterek, her alanda direnişin önemine dikkat çekti.

Halkın gerillanın direnişine sahip çıkması gerektiğini söyleyen Şeran ilçesi Meclisi Eş başkanı Letîfa Silêman, gerillaya yönelik saldırıların halkın iradesine ve huzur ortamına yönelik olduğunu belirtti.

Tören sonrasında şehitlerin şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi.

Şehit Ekrem Üstek'in cenazesi defnedilmek üzere Cizre bölgesine gönderildi.