Kobanêliler 2 şehidini uğurladı

Kobanêliler şehit düşen QSD savaşçısı Emar Ukeş (Xesan) ve Özsavunma Güçleri Üyesi Mezlûm Şêxo’yu son yolculuğuna uğurladı.

Kobanê’de yüzlerce kişi QSD savaşçısı Emar Ukeş (Xesan) ve Öz Savunma Güçleri Üyesi Mezlûm Şêxo’yu son yolculuğuna uğurlamak için Şehit Dicle Şehitliği’nde toplandı

Saygı duruşu ile başlayan törende Şehba ve Şêxmeqsûd Savaş Gazileri Kurumu Meclisi Eşbaşkanı Gîvara Şoreş konuşma yaptı.

Rojava Devrimi’nin dünyada ses getirdiğine dikkat çeken Gîvara Şoreş, “Şu an bulunduğumuz Kobanê şehri direnişiyle kendini dünyaya gösterdi. Hiçbir güç bu direnişi kıramaz. Kobanê Türk faşizmine karşı duruşun kalesi haline geldi” dedi.

Fırat Yasama Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Hisên El Şêx de Şehit Xesan’ın mücadele hayatına değinerek, halkların kardeşliği projesinin hayata geçirilmesinde büyük emekler verdiğini söyledi.

Şêran ilçe Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Letîfe Silêman da, “Türk devleti her gün farklı yöntemlerle halkımızı hedef alıyor. Bu saldırılara karşı şehitlerimizin verdiği direnişi asla unutmadan her gün direnişi biraz daha yükseltemeye devam etmeliyiz” şeklinde konuştu.

Şehit Aileleri Meclisi adına söz alan Hecî Mehmûd ise şöyle konuştu: “Şehitlere karşı son görevini yerine getiren herkese teşekkür ediyorum. Şehitlerimizin tek umudu özgür bir yaşamdı. Bundan sonra onlar için yapabileceğimiz en iyi şey, onların amaçları için mücadeleyi sürdürmektir.”

Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Hêvîn Mişo, şehitlerin şehadet belgelerini okuyarak ailelerine teslim etti.

Şehit Mezlûm Şêxo, 6 Kasım’da Kobanê’de geçirdiği trafik kazası sonucu, Şehit Emar Ukeş (Xesan) 5 Aralık’ta Eyn Îsa’da görevini icra ettiği sırada şehit düşmüştü. Törende anılan YPG savaşçısı İsmail Mêlê (Ciwan Kobanê) ise geçtiğimiz 3 Temmuz’da Reqa’da askeri bir görevdeyken şehadete ulaşmıştı.